Одличан наступ Звездиних спортиста за Србију на МИ

124

Спортисти Црвене звезде освојили су 8 медаља, по четири златне и бронзане, од 31 медаље које је освојио Тим Србије на 19. Медитеранским играма у Орану у Алжиру.

Златне медаље освојили су атлетичар Армин Синанчевић, мачевалац Вељко Ћук, џудисткиња Марица Перишић и боксер Владимир Мирончиков. Бронзана одличја припала су џудисти Страхињи Бунчићу, одбојкашици Тари Таубнер, рукометашици Исидори Богуновић и боксеру Омеру Аметовићу.

Најснажнији утисак оставио је бацач кугле Армин Синанчевић који је уз златну медаљу поставио и нови рекорд Медитеранских игара који сада износи 21,29 метара. И флореташ Вељко Ћук је остварио фантастичан резултат. Освојио је златно одличје победивши два пута освајача сребрне медаљу на Олимпијским играма у Лондону, а у финалу је био бољи од освајача бронзане медаље са Светског првенства 2018. и златне са Светског Купа 2020. године.

Прву медаљу од Звездиних спортиста у Орану донела је џудисткиња Марица Перишић која је у категорији до 57 килограма у исцрпљујућем финалу које је трајало скоро 12 минута успела да савлада противницу и окити се златном медаљом. Боксер Владимир Мирончиков који је са Црвеном звездом учествовао у освајању титуле шампиона Регионалне лиге, потврдио је своју класу у категорији до 81 килограм и освојио је златну медаљу.

Џудиста Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма и боксер Омер Аметовић у категорији до 52 килограма су оправдали очекивања и стигли су до бронзаних медаља.

Србија је освојила две бронзане медаље у женским екипним спортовима, а то су учиниле одбојкашице и рукометашице. Своје улоге у тимовима Србије имале су и наше Тара Таубнер, коректорка женске одбојкашке екипе и Исидора Богуновић, лево крило женског рукометног тима Црвене звезде.

Спортско друштво Црвена звезда је веома поносно на своје спортисте, учеснике Медитеранских игара у Орану, који су у најлепшем светлу представили Црвену звезду и Србију. Честитамо свим освајачима медаља за српски тим и верујемо да ће у наредном периоду наши спортисти на предстојећим такмичењима проносити славу Црвене звезде и наше предивне Србије.

Претходни текстТема дана | Сређивање Маракане за нову сезону
Следећи текстИза југа Маракане – Звезда чува генерацију 2005