Иза југа Маракане – Звезда чува генерацију 2005

107

Црвена звезда мисли на своју будућност, па су тако уговор са клубом после Илије Бабића и Николе Кнежевића, продужили и Стефан Маринковић и Матеја Бубањ на три године. Такође, ново лице у црвено-белом јату је и Благоје Унковић који је потписао професионални уговор до 2025. године.

Стефан Маринковић је у такмичарској години за нама чувао гол омладинске селекције, међутим, услед проблема са повредом пропустио је завршницу сезоне, као и Европско првенство за фудбалере до 17 година. На 12 утакмица је примио 16 голова, а запажене партије, пре свега у Лиги шампиона за младе, указале су талентованом голману позив Дејана Станковића да се прикључи припремама првог тима током зиме.

Велики дан за мене, продужетак уговора са Црвеном звездом и заиста су емоције невероватне. Желео бих да се захвалим омладинцима Црвене звезде на свему што смо прошли у сезони за нама, где смо на крају освојили титулу и направили сјајан успех. Нови корак је што ћу се опробати у Графичару, међу сениорима, и мислим да сам спреман за тај изазов. Што се тиче циљева – желим да будем први голман Звезде – истакао је Маринковић.

Матеја Бубањ је прошле сезоне био и више него импресиван. Први стрелац Кадетске лиге Србије са 32 постигнута гола на 26 мечева, уз 12 забележених асистенција, издвојиле су рођеног Нишлију као једног од главних протагониста за освајање титуле. И он је, као и Маринковић, добио позив Марка Неђића да се прикључи сениорском тиму Графичара

Емоције су увек јаке када је реч о Црвеној звезди и изузетно сам срећан што сам продужио уговор са клубом. После добре сезоне у кадетима, где бих желео да се захвалим Слађану Николићу и читавој екипи на свему, стигао је позив Графичара. Имаћу прилику да играм сениорски фудбал у једној младој, али опет искусној екипи. Наравно, сан ми је као и сваком детету које је у Звезди, да заиграм на Маракани и оставим траг у првом тиму – рекао је Бубањ.

Ново лице у Црвеној звезди је Благоје Унковић, штопер рођен 2005. године који је сезону за нама провео у кадетском тиму Слоге из Пожеге, где је био и више него импресиван. Уговор са клубом је потписан на три године, а стамени дефанзивац се ставио на располагање Зорану Рендулићу, тренеру наших омладинаца.

Срећан сам због доласка у Црвену звезду и потписа уговора. Кад сам сазнао да је Звезда била заинтересована за мене, нисам могао да верујем. Сад сам ту и много ми значи што ћу имати прилику овде да стичем искуство, и што ћу играти Лигу шампиона за младе. Притисак увек постоји, али трудићу се максимално на сваком тренингу како би све било у најбољем реду. Циљ ми је да напредујем и да једног дана заиграм у првом тиму – истакао је Унковић.

Пресрећан због три потписа у једном дану био је Никола Јелић, главни тренер наше Омладинске школе.

Када је реч о Маринковићу, он је репрезентативац, прошао је припреме са првим тимом и као плод свега тога дошао је и потпис уговора. Нажалост због повреде је пропустио Европско првенство, али он је стандардан голман у тој селекцији и капитен, те се надамо да ће се изборити за минутажу у Графичару, а наредних година и у Звезди. Бубањ је већ дуго код нас, у квалификацијама за Европско првенство је био најбољи играч, постигао 32 гола у сезони за нама и одмах на дебију за сениоре Графичара је погодио. Очекујем од њега добре игре и много голова и убеђени смо да ће у најскорије време играти у првом тиму. Унковић је ново лице, али је нама добро познат, јер смо га дуго пратили и знамо које су му врлине. Сигурни смо да ће бити појачање за нашу омладинску селекцију и да ће Црвена звезда имати бенефит од њега – истакао је Јелић.

Претходни текстОдличан наступ Звездиних спортиста за Србију на МИ
Следећи текстКатаи: Ужелео сам се пуне Маракане