Станковић: Прво полувреме одлично, кажњени за промашаје

56

Фудбалери Црвене звезде поражени су од екипе Копра 0:1 на припремама у Словенији, а утиске након последњег меча пред генералну пробу изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Утисци су добри, после првог полувремена и одлични, где нисам имао шта да додам нашим момцима. Нажалост морали смо да вршимо принудне измене, прво са Саногом, после и са Родићем, Кангвом и Букаријем како не бисмо улазили у ризик, и сигурно да се изгуби мало интензитета у другом полувремену. Када је реч о првом делу игре, доста контроле, добрих акција, шанси које поново нисмо искористили. Доминација што се тиче друге лотпе и високог пресинга, и то је нешто на чему смо радили током ових припрема. Видели сте, нисмо им допустили да се приближе голу. У наставку, измене, адаптација, први шут и примљен гол. У фудбалу су таква правила да када не реализујеш шансе, имаш ризик да примиш погодак после једног ударца и тако је и било. Осим принудних измена, нисам могао да рачунам ни на Охија и Павкова, који имају мале проблеме са повредама, а реч је о играчима који праве разлику и када не играју, то се осећа. Други су урадили свој посао, али је могло боље у неким сегментима. Када су нам дали гол, вратили су се назад, добили смо две контре, али овакве нас утакмице чекају у првенству – огроман блок испред гола противника, а на нама је да нађемо решење и да га разбијемо. То се решава ефикасношћу, када у прве две шансе постигнеш гол, онда је све много лакше – почео је Станковић.

Генерална проба пред почетак сезоне заказана је за недељу када ће Црвена звезда гостовати Зениту у Сочију.

– Спремни смо, никад нисмо бежали од јаких утакмица и провера. Имаћемо мало времена за одмор, свесни да играмо против екипе која у последњој утакмици добила ЦСКА из Москве са 3:0. Имају страшне појединце, али идемо да одиграмо такмичарску утакмицу и покажемо се у најбољем светлу. Наравно, нећемо ризиковати у случају да неко не буде у потпуности спреман, јер знамо шта нам је циљ – 10. јул када почиње Суперлига, а потом и 2. август када крећу квалификације за Лигу шампиона. Имамо наш циљ, ипак морају неке ствари боље, мора да се побеђује у Звезди.

И данас су у фокусу били млади фудбалери, пре свега дефанзивац рођен 2004. године – Стефан Лековић који је дебитовао у црвено-белом дресу.

Велике шансе за младе, а битно је да успеју да исконтролишу притисак и трему коју имају. Звездин дрес није лаган, већ тежак и одговоран. Корак по корак са младима, имамо их доста, видећемо који ће момци остати са нама и бити „бонуси“ – подвукао је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Копар 0:1 (0:0)
Следећи текстОпоравак, па Русија