Звездини првотимци отпутовали на МИ у Орану

74

Звездини првотимци Надежда Петровић, Марица Перишић и Страхиња Бунчић отпутовали су пут Алжира, где ће бранити боје Србије на 19. Медитеранским играма које ће се одржати у граду Орану у периоду од 25. јуна до 6. јула 2022. године.

На овом међународном спортском такмичењу, које се одржава сваке четири године, учествоваће спортисти из 26 држава са 3 континента, Европе, Азије и Африке. Иако Србија нема излаз на Медитеранско море, члан је Међународног комитета Медитеранских игара и учесник спортских игара медитеранских земаља на основу оснивачких права.

Надметање између земаља „старог света” одржаће се између 25. јуна и 6. јула. Српску заставу носиће Дамир Микец.

Огромно ми је признање што ћу да носим заставу на отварању. То је велика част сваком спортисти. Тим чином прихватам улогу предводника наших спортиста, а уједно ми је и већа мотивација на личном нивоу – да освојим медаљу. Надам се да ћемо обрадовати нацију већим бројем медаља од оног у Тарагони, кад смо освојили 32. Имамо врхунске спортисте да то постигнемо, али је и конкуренција бројна и озбиљна, тако да неће да буде лако. Свака медаља биће огроман успех – истакао је освајач сребрног олимпијског одличја у Токију прошле године.

Микец је ветеран Медитеранских игара. Засад је учествовао на четири издања и са сваког се вратио с медаљом: Почео је бронзом у Алмерији (2005), исто одличје освојио је у Мерсину (2013), у Пескари се окитио сребром (2009), а учешће на играма држава Средоземља, крунисао је златом у Тарагони (2018).

Алжирски град Оран одабран је за домаћина 19. Медитеранских игара одлуком Генералне скупштине Међународног комитета Медитеранских игара одржане у Италији 2015. године. Оран ће бити други град у Алжиру који ће бити организатор Медитеранских игара након главног града у којем је ово такмичење одржано 1975. године. Игре у Орану поклопиће се са прославом 60. годишњице независности Алжира.

Претходни текстЖивковић: Срећан сам због голова
Следећи текстКикинђане киша није спречила да поздраве Звездин караван