Осман Букари представљен на Маракани

170

Друго појачање Црвене звезде у летењем прелазном року је брзоноги крилни фудбалер Осман Букари. Он је у редове црвено-белих стигао из белгијског Гента, а велико задовољство због реализације овог трансфера изразио је спортски директор нашег клуба Митар Мркела, као и нови фудбалер нашег клуба.

Данас представљамо друго појачање у прелазном року – Османа Букарија, играча који долази из Гента. Последњу сезону је био на позајмици у Нанту. Профил је фудбалера којег до сада нисмо имали у екипи, класично је крило са одличним дриблингом и великом брзином. Очекујем да добијемо оно што нисмо имали до сада по десној страни – пробојност и доста асистенција. Верујем да ће се брзо уклопити у захтеве Дејана Станковића и очекујем да са Букаријем будемо јачи као тим, него што смо били до сада – почео је Мркела.

Дотакао се спортски директор нашег клуба и овог прелазног рока.

– Рекао сам да је циљ у прелазном року био да подмладимо и убрзамо екипу. Довели смо два играча који су изузетно брзи и сигурно да ће то имати велики утицај на наш тим и да ћемо бити другачији него до сада.

Истакао је Мркела да буџети у европским мечевима не играју главну улогу, али и нагласио да верује да ће Букари допринети у новим успесима црвено-белих.

– Сусрећемо са тиме константно. За сада смо када је Европа у питању увек играли и пролазили екипе које су са буџетима вишеструко јаче од нас и доводиле играче који су скупљи него што ми доводимо. Трудимо се да пажљиво бирамо и изаберемо. За сада смо били доста успешни. Верујем да ће Букари који је млад играч, а има искуствно играња у европским клубовима и Европи, донети Црвеној звезди нови искорак у домаћем шампионату, као и у европским утакмицама.

Поменуо је Мркела и снажног центрафора нешег тима – Охија Омојуанфа.

– Охи је дошао као слободан играч. Постигао је девет голова у првенству и два у купу што је одличан учинак за нападача. Када је долазио имали смо договор да ако се појави повољна прилика да може да иде. Увек смо у приправности, пратимо ситуацију. Ако Охи буде одлазио доћи ће нови играч на његову позицију.

Напоменуо је спортски директор да је изузетно задовољан појачањима, али и истакао да управа прати ситуацију у овом прелазном року.

– Пратимо ситуацију и у зависности од одлазака правимо комбинаторику за сваки случај. Пратимо играче, напоменуо сам да смо задовољни са играчима које смо довели. Са Кангвом и Букаријем смо сигурно јачи него претходне сезоне. Видећемо шта ће донети будућност, прелазни рок траје дуго до 31. августа могуће је доста тога очекивати. Сигурно да пратимо ситуацију и покушаћемо да извучемо корист.

Истакао је Мркела да спортски сектор редовно разговара са Дејаном Станковићем, као и да заједно доносе одлуке које се тичу младих играча.

Причамо са Дејаном Станковићем и стручним штабом готово свакодневно. Пратимо ситуацију са младим играчима и договарамо се шта је најбоље за њихову будућност. За неке фудбалере ћемо још пре одласка на припреме имати позајмице, а коначну одлуку ћемо донети када се вратимо из Словеније – рекао је Мркела.

Нови фудбалер Црвене звезде није крио узбуђење што је задужио црвено-бели дрес.

Први утисак ми је сјајан. Одлично сам се снашао већ сада и веома сам срећан што сам овде – почео је Букари.

Говорио је Букари и о својим квалитетима, али и нагласио да може да игра на више позиција.

-Могу да играм на обе стране, а сналазим се и када играм иза нападача. Не представља ми проблем да играм против тимова који се већински бране. Могу да „пробијем“ сваку одбрану и увек налазим пут до гола.

Присетио се брзоноги нападач мечева против Црвене звезде.

-Сећам се неких акција са тих утакмица. Овај тим је изузетно квалитетан, што говори и то да су два пута победили Гент, док сам наступао у том клубу. Сећам се и неких од играча. Показали су квалитет у мечевима против Гента и стварно су добри.

Истакао је Букари да је жеља сваког фудбалера да буде успешан, али и нагласио да верује да ће навијачи уживати у његовим издањима.

-Желим да будем успешан овде. То је жеља сваког фудбалера у новом клубу. Надам се да ће навијачи уживати у мојим партијама, а верујем да ћу и ја уживати у њиховим издањима.

Дотакао се интернационалац из Гане и претходне сезоне коју је провео у Нанту.

-Не могу да кажем да се сезона у Нанту била одлична, али била је прилично добра. Нисам започео много мечева, али задовољан сам са бројем колико сам их одиграо. Навијачи тамо су били сјајни, а верујем да ће тако бити и овде.

Нагласио је крилни фудбалер да не осећа притисак.

-Не осећам притисак. На мени је да се докажем на терену. Није играч тај који треба да ствара себи притисак, већ да ужива на терену, а добри резултати ће сами доћи.

Задужио је дрес са бројем 19, на шта је дао кратак коментар.

-Свиђа ми се број 19, зато сам га и узео.

Истакао је талентовани фудбалер да је имао прилику да поразговара са Ричмондом Боаћијем, некадашњим нападачем Црвене звезде.

Причао сам са Боаћијем пре него што сам дошао у Црвену звезду. Разговарали смо о клубу и томе како ствари функционишу овде – рекао је Букари.

Осман Букари је рођен 13. децембра 1998. године у Акри, а прве фудбалске кораке начинио је управо у локалном тиму Акра Лајонс, након чега се отиснуо у Европу, тачније у млађе селекције Андерлехта. Најзапаженија издања пружао је у Тренчину за који је забележио укупно 66 наступа и уз то уписао 16 голова и 25 асистенција. Потом је каријеру наставио у белгијском Генту, где је на 35 одиграних мечева постигао четири поготка и уписао шест асистенција. Претходне сезоне носио је дрес француског Нанта за који је забележио 26 наступа и уписао два поготка и четири асистенције. Букарија красе изузетна брзина и продорност, чиме је стварао велике проблеме противничким одбранама. Навијачи Црвене звезде га памте из утакмица против Гента, када је наш тим у два наврата славио против белгијског представника. Верујемо да ће се уклопити у тим Дејана Станковића, а надамо се да ћемо се заједно радовати његовим головима.

Претходни текстУпознајте Звездине ривале на летњим припремама
Следећи текстТема дана | Звездин распоред мечева другачији него икада до сада