Радоњић: Честитке свима у клубу, само ми знамо колико је било тешко

54

Кошаркаши Црвене звезде освојили су 22. рекордну титулу првака Србије (7 узастопну), пошто су у финалној серији савладали екипу ФМП резултатом 2:0 у финалној серији.

Црвена звезда је такмичарску сезону 2021-2022 која је била изузетно тешка, испресецана повредама, короном и изузетно тешким календаром (у коме су већ у првом месецу играли чак 12 утакмица у ритму на свака два-три дана), на крају је дошла до изузетног успеха!

Фантастична сезона која је отворена великим победама у Евролиги, настављена у Нишу освојеним купом, па остварењем основног циља и освајањем 6.титуле првака АБА лиге, окончана је у недељу после 10 месеци и 76 такмичарских утакмица 19.јуна освајањем 22.титуле првака Србије (од данас Црвена звезда је најтрофејнији клуб у Републици Србији по том питању).

На конференцији за медије тренер Дејан Радоњић говорио је о управо завршеној сезони црвено белих и честитао свима на великом успеху:

– После изузетно тешке и захтевне сезоне, вечерас смо трећим трофејом успели да завршимо све. Вероватно би много тога могло да се прича, али покушаћу да будем што краћи. Сезона која је од првог дана била праћења озбиљним проблемима које смо имали. Ушли смо са повредама, а ни вечерас нисмо били комплетни. Током читаве сезоне смо покушали да пронађемо начин да будемо добри. Причао сам доста о томе. Нисам сигуран да је адекватно схваћено колико је тешко било играти и градити сезону у таквим условима без много играча. Увек смо се трудили да будемо конкурентни. Дошли смо до краја са титулама. Честитао бих свима на оргомним напорима читаве сезоне, председнику клуба Небојши Човићу, људима у клубу, докторима, стручном штабу и наравно најважније, играчима. Вероватно само ми у клубу знамо колико је било тешко и кроз шта смо све прошли.

Уследила је занимљива констатација.

– Када сам имао паузу у послу, гледао сам неке старе утакмице и ухватио сам себе како нисам био тада свестан свих успеха које смо направили. Вероватно и сада ће морати да прође неко време да бих схватио шта смо све успели да урадимо.

Две трипле цруне, успех који је поновљен, али црвено беле чека нова сезона:

Мислим да Звезду очекује много тешка следећа сезона, није лако понављати успехе и радити исте ствари. Свесни смо чињенице да морамо да будемо јако добри и дапокушамо да направимо добре ствари и треба бити свестан да је озбиљан задатак испред Црвене звезде да се направе услови да се уђе у борбу за све успехе – подвукао је Радоњић и додао на питање новинара о останку на клупи Црвене звезде следеће:

– Жеља није спорна. Сада је најбитније да славимо јер смо то заслужили, а онда у наредним данима иду разговори па ћемо видети шта и како.

Црвено-беле очекује одмор, а за све у клубу као и сваке године – нова сезона почиње практично већ сутра!

Претходни текстЦрвена звезда освојила све!
Следећи текстВујко: Честитке Кошаркашком клубу Црвена звезда на триплој круни