Балканијада: Мушка штафета поново близу државног, Тирнанићевој бронза

78

АК Црвена звезда са четири члана појачао је тим репрезентације Србије на сениорском Првенству Балкана које се одржало у румунском граду Крајови.

Мушка штафете 4×100 метара поново је истрчала други резултат свих времена и то у истом саставу као и у Швајцарској и послата вицешампион Балкана. Стахиња Јованчевић је стартовао из блока, док је другу имену трчао Стефан Каљуш. Резултатом 39.85, приближили су се рекорду Србије на свега осам стотинки.

Још једну медаљу за Србију освојила је Милана Тирнанић у дисциплини 100 метара. Наком лагане квалификационе трке, у финалу је трчала 10.70 секунди.

Милана је такође била и чланица штафете 4×100м којој је медаља измакла за једно место. Резултат 45.37 секунди постигла је штафета у нешто измењеном саставу, али је као и у Женеви трчала наша атлетичарка, Тамара Вулетић.

Вулетић је другог дана такмичења наступила у дисциплини 200 метара, где је заузела девето место у времену 24.75 секунди.

Чланови мушке штафете учествовали су и у својим примарним дисциплинама. Стефан Каљуш је у квалификацијама на 100 метара истрчао 11.10 секунди, што нажалост није било довољно за финалну трку.

Страхиња Јованчевић је скоком од 7.74 метара такмичење завршио на петој позицији у изузетно јакој конкуренцији.

Првенство Балкана се, што је нетипично за наш атлетски календар, одржало недељу дана пре Првенства Србије. Стога желимо свим атлетичарима што бољу припрему уоћи најважнијег такмичења пред домаћом публиком.

Претходни текстКингс Кангва представљен на Маракани
Следећи текстЏудисти Звезде одушевили на “Јавара изазову” у Санкт Петерсбургу