Иза југа Маракане – Резиме сезоне млађих кадета

64

Сезона је завршена за све генерације које стасавају иза југа Маракане, а исти случај је и са селекцијама млађих кадета Црвене звезде, али и Графичара.

Млађи кадети Црвене звезде су сезону окончали учешћем на јубиларном 40. издању међународног турнира „Стеван Нештицки“ у Новом Саду, где су освојили четврту позицију. Када је реч о домаћем шампионату, екипа коју са клупе предводи Урош Урошевић, завршила је такмичарску годину на трећој позицији на табели, са 86 освојених бодова после 33 одигране утакмице. Црвено-бели су играли веома отворен и ефикасан фудбал, што потврђује и гол разлика од чак 155 постигнутих и свега 24 примљена поготка. Чак 28 пута наши бисери су славили, два пута су одиграли нерешено, док су забележили и свега три пораза. Треба поменути и да су млађи кадети црвено-белих учествовали на интернационалном турниру у Абу Дабију, где су доминантном игром и маестралним партијама освојили прву позицију. Наши бисери ће имати времена за заслужени одмор, како би напунили батерије за предстојећу сезону, која убрзо почиње.

Селекција млађих кадета нашег развојног тима Графичара, такође је спустила завесу на ову такмичарску годину. Популарни Графоси су сезону завршили као осмопласирана екипа у првенству са 54 освојена бода, једним мање од седмопласираног Вождовца. О ефикаснима партијама нашег развојног тима говори и гол разлика 75:52, што још једном потврђује да се у Омладинској школи нашег клуба игра директан и нападачки фудбал. Тим који са клупе предводи Здравко Рауковић је у последњем колу првенства, на теренима иза југа Маракане рутински савладао екипу Локомотиве резултатом 3:0 и на тај начин ставио тачку на ову такмичарску годину. Графоси ће отићи на заслужеми паузу, како би прикупили снагу за нове изазове који их очекују предстојеће сезоне.

Претходни текстТерзић: Историјски успех Звездиних боксера
Следећи текстКК Црвена звезда мтс показује делима зашто је успешан клуб