Звезда у европском врху по броју бодова

64

Црвена звезда је изузетно доминантно освојила 33, уједно и пету узастопну титулу и то на импресиван начин, са 100 освојених бодова, али и другу годину заредом освојена је дупла круна. Такође, црвено-бели су забележили историјски директан пласман у осмину финала Лиге Европе, чиме су се изабраници Дејана Станковића златним словима уписали у историју нашег најтрофејнијег клуба и обезбедили 28. позицију на листи у Европи по броју бодова.

У тиму који са клупе предводи Дејан Станковић влада сјајна атмосфера и може се рећи да су црвено-бели изузетно уиграна екипа. То потврђује и чињеница да су наши првотимци и ове сезоне уписали 100 бодова у националном шампионату. Ипак, треба напоменути и импозантан учинак на Звездином европском путу и још једну историјску сезону у другом по јачини европском клупском такмичењу.

Црвено-бели су се такмичили у групи Ф, заједно са португалском Брагом, бугарским Лудогорецом и данским Мидтјиландом. Са скором од три победе, два ремија и једним поразом у групној фази, изабраници Дејана Станковића су се са 11 освојених бодова, као први пласирали директно у осмину финала Лиге Европе. У нокаут фази противник је био шкотски Ренџерс, а наши фудбалери су у епском двомечу пружили феноменалне партије, али ипак нису успели да изборе пролаз у наредну рунду.

Ипак, Звезда је феноменалним резултатима уписала 15000 бодова у овој такмичарској години, и тако сезону завршила на високом 28. месту када је реч о освојеним бодовима у европским такмичењима. Поређења ради, исто бодова је у овој сезони освојила и Барселона, а колико је наш клуб успешан у европским оквирима говори и чињеница да су иза црвено-белих на ранг листи европске куће фудбала по броју бодова из минуле сезоне остала велика имена попут Порта, Севиље, Тотенхема, Наполија, Борусије из Дортмунда, Лација, Милана, али и многа друга.

Сјајним резултатим ове такмичарске године, изабраници Дејана Станковића су се изборили да своју европску авантуру предстојеће сезоне почну од трећег кола квалификација за најелитније фудбласко клупско такмичење – Лигу шампиона и то као повлашћена екипа. Наш тим ће бити повлашћен и у плеј-офу у случају пласмана, што је веома олакшавајућа околност за црвено-беле. Освојеном титулом, аутоматски је и шесту годину заредом обезбеђена групна фаза неког европског такмичења, у овом случају, за црвено-беле је осигурана минимум групна фаза Лиге конференција.

Звезда бележи сјајне резултате како у домаћим, тако и у европским оквирима и из године у годину златним словима пише историју српског фудбала. Верујемо да ће црвено-бели и предстојеће сезоне наставити са сјајним резултатима и да ћемо се заједно радовати новим успесима нашег вољеног клуба.

Претходни текстАндреј Симић пионирски првак Србије
Следећи текстСве је спремно за пету утакмицу