Пораз у четвртој утакмици финала, мајсторица у понедељак

80

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у четвртој утакмици финалне серије регионалне лиге резултатом 112:84 чиме је резултат у фиалној серији изједнаћен на 2:2.

Одлучујући меч у коме је домаћин Црвена звезда игра се у понедељак од 20 часова у хали Александар Николић, домаћини су црвено-бели.

Четврта утакмица је и далеко најслабије одиграна у овој серији од стране нашег тима, црвено-бели су добро отворили меч, након две везане тројке Холинса који је у том тренутку имао 12 поена, повели са 22:14 и потпуно стали!

Након тога темпо је диктирао Партизан који је прво серијом 7-0 стигао ту предност, а онда изузетно лошом одбраном црвено белих и прецизним шутевима са дистанце ривала, резултат се врло брзо преокренуо и већ на крају прве деонице на семафору је било 35:27 за номиналног домаћина, а после очајне друге четвртине (33:16) већ на полувремену било је јасно да ће о титули одлучивати мајсторица.

До краја меча није било већих узбуђења, заостатак од скоро 30 поена била је ненадокнадива, а након коначних 112:84 о титули ће одлучивати пети меч.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Остин Холинс са 19 поена, Огњен Добрић додао је 16 поена, док је Стефан Марковић меч завршио са 11.

Финале АБА лиге, 4. меч:
Партизан – Црвена звезда 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21)
Дворана: “Александар Николић”
Судије: Дамир Јавор, Сашо Петек, Лука Кардум

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс, Давидовац, Митровић, Лазић, Калинић, Добрић, Холинс, Ивановић, Марковић, Вајт, Кузмић.

Тренер Дејан Радоњић: – После вечерашњег дуела је 2:2. Од самог почетка утакмице где смо изгледали задовољавајуће и након тих неких минута апсолутно чврста одбрана Партизана није нам дозволила да имамо контролу. На крају су омогућили да наставак меча буде такав какав је био. Читаве сезоне смо апострофирали, ја највише, значај да крај регуларног дела завршимо на првом месту због потенцијалног петог меча и играња пред домаћом публиком. Извући ћемо поуке из овог меча за наредни, да добијемо Партизан и освојимо титулу – изјавио је тренер црвено-белих.

Претходни текстКреће Звездин летњи караван
Следећи текстПонедељак – сви у халу, спортски и гласно бодрити свој тим!