Милојевић: Звезда је на добром путу да понови Бари

57

Црвена звезда је пре 31 годину заувек ушла у историју европксог фудбала победивши у финалу Купа европских шампиона Олимпик из Марсеја. Историјске сезоне присетио се и легендарни чувар мреже и члан генерације која је покорила Европу и свет – Звонко Милојевић.

Финалног меча се сећам из два разлога. Први је што је Звезда постала првак Европе, а други је да сам тада завршио војни рок, тако да сам спојио лепо и корисно, а Звезда ме је частила и победила – почео је Милојевић.

Кроз осмех се легендарни голман присећа и те сезоне за памћење.

– Био сам у војсци док се Звезда такмичила, али се присећам да је одлучујућа утакмица била када смо прошли даље против Грасхоперса. То је била кључна утакмица у Звездиној европској авантури. Да смо испали тамо, ништа од овога не би било, али ето, Звезда је после нерешене утакмице на Маракани победила у Швајцарској и прошла даље. Након тога је Звезда освојила титулу првака Европе у Барију, а потом и постала првак света у Токију, где сам и ја дао свој допринос.

Говорио је Милоје и о тренутном тиму црвено-белих, али и нагласио да је тешко понављати успехе.

Из године у годину све је теже понављати успехе. То је тако у спорту. Много је теже поновити нешто, него доћи на сам врх, али Звезда има једну изузетно талентовану генерацију. Момци играју добро и успешно их води мој кум Дејан Станковић. Тиме што је два пута за редом освојена дупла круна, Звезда је показала колики квалитет поседује. Тај квалитет би уз малу надоградњу, требао да пружи и одређене резултате у Европи. Иако је то доста теже него у домаћем првенству, надам се да ћемо из године у годину бити све бољи, и верујем, једном достићи некадашњи ниво – закључио је Милојевић.

Претходни текстБелодедић: Актуелни успеси у рангу са Баријем
Следећи текстСтошић: Звезда ће увек бити велика