Катаи краљ вечитих дербија

74

Поново је Александар Катаи показао да је изузетно расположен и мотивисан када игра против вечитог ривала, што потврђују и две масторије Звездине „десетке“ у финалу Купа Србије. Популарни Магико је пружио још једну феноменалну партију и својим бравурама на терену, био је један од најзаслужнијих за победу против вечитог ривала.

Магија – реч која се потпуно заслужено ставља уз име Звездине „десетке“, најбоље описује партију коју је Катаи пружио у финалу националног купа. Момак из Србобрана је прво у 26. минуту „скинуо паучину“ са гола противника феноменалним поготком са ивице казненог простора, да би потом у 73. минуту на сјајан начин предриблао Милетића и поставио коначан резултат, за потпуни делиријум на трибинама. Катаи је на тај начин дошао до бројке од шест голова против вечитог ривала.

Први гол у вечитим дербијима, Катаи је уписао у дербију из сезоне 2015/16, који комплетна звездашка јавност памти као један од најбоље одиграних у овом веку. Тада је, након сјајног продора изборио позицију и са ивице шеснаестерца левом ногом послао лопту у малу мрежу. По повратку у редове црвено-белих, Катаи је успео још три пута да се упише у листу стрелаца, од тога и недавно у 166. вечитом дербију, када се добро снашао у казненом простору и закуцао лопту у мрежу.

Укупно четири пута ове сезоне, Катаи је успео да затресе мрежу вечитог ривала, што га ставља на прво место стрелаца у вечитим дербијима, када је реч о активним фудбалерима било да су наступали у дресу Звезде или вечитог ривала. Колико је Звездина „десетка“ доминантна када су у питању вечити дербији говори и податак да је Црвена звезда изгубила само један дерби, а да се Катаи нашао у игри. Верујемо да ће везни фудбалер нашег клуба наставити са сјајним партијама и у наредној сезони, а ако је судити по тренутној форми, мајсторије су неизбежне.

Претходни текстУспешан састанак у Словенији
Следећи текстЕраковић у репрезентацији Србије!