Црвена звезда део Фајнал фора Евролиге

417
BELGRADE, SERBIA - MAY 19: Nemanja Vasiljevic, General Manager at Crvena Zvezda mts Belgrade during the Turkish Airlines EuroLeague Final Four Belgrade 2022 EB Institute: Sports Business MBA at Stark Arena on May 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images)

Фајнал фор Евролиге одржао се у Београду у периоду од четвртка до суботе. Он је у нашој престоници окупио најбоље екипе Европе, а КК Црвена звезда мтс био је активан учесник бројних догађаја. Почело је све у среду са догађајем у ком је првотимац Стефан Лазаревић био активан учесник, баш као и деца из Специјалне Олимпијаде Србије која је дугогодишњи партнер Црвене звезде.

У четвртак је одржан бизнис самит у организацији Евролиге. Један од говорника био је директор КК Црвена звезда мтс Немања Васиљевић. Он је полазницима Евролигиног мастер програма говорио о развоју Клуба у претходних десет година на свим пољима. Ипак, носеће теме биле су рад млађих селекција клуба, као и стратегија Црвене звезде која је довела до рекордне продаје сезонских улазница у сезони 2019/2020. Била је то велика част за Црвену звезду и самог Васиљевића јер су говорници били искључиво емининентни људи из света европске кошарке који су најпозванији да говоре на тему бизниса у спорту.

Већ у петак је поново Клуб био део догађаја који обухвата Фајнал фор Евролиге. Наиме, у Фан зони на Савском Тргу одржан је тренинг у ком су учествовала деца из Специјалне Олимпијаде Србије уз помоћ амбасадора Фајнал Фора који су истинске легенде европске кошарке. Душко Савановић, Игор Ракочевић, Дејан Томашевић, Матјаж Смодиш, Рамунас Шишкаусас, Џо Арлауцкас, Патрик Фемерлинг, Дејвид Риверс… тренирали су заједно са полазницима Оне Теам програма међу којима су била фантастична деца из Специјалне Олимпијаде Србије.

Међутим, то није било све. Посебно искуство за децу имало је и своје велико финале. Наиме, у уверитири финалне утакмице деца из Специјалне Олимпијаде Србије су изашла и на паркет ’’Штарк арене’’. Препуна дворана наградила их је громогласним аплаузом. Наши хероји ће то сигурно памтити заувек.

У суботу је Евролига и донирала БКТ бицикле КК Црвена звезда мтс. То је на специјалној церемонији учинила директорка за развој Евролиге Абигаил Мартин Малдонадо.

Највећи догађај клупске европске кошарке није могао да прође без активног учешћа Црвене звезде и то на најбољи могући начин говори о раду Клуба и чврстим везама са Евролигом. Њих чувамо и негујемо, а управа, менџмент, стручни штаб и играчи чиниће и даље све да црвено-бели буду на место које им припада. То није могуће без вас и зато је важно да Црвена звезда не буде сама. Звездаши, видимо се у хали, а тамо градимо пут за све што долази.

Претходни текстМркела: Нападачки стил фудбала водио до титуле
Следећи текстЗвезда најдоминантији шампион у Европи