Црвена звезда и „One Team“ заједно са волонтерима из свих делова Европе

121

КК Црвена звезда мтс имао је велику привилегију и задовољство да учествује у програму који је „One Team“ Евролиге приредио волонтерима у оквиру Фајнал фора Евролиге.

Фајнал фор Евролиге је највећи клупски догађај који европска кошарка има. Поред четири веома квалитетне утакмице, он носи и велики број догађаја ван самих борби за трофеј.

Један од њих био је догађај у организацији „One Team“-а Евролиге који је дугогодишњи партнер Црвене звезде и са којим клуб има чврсту и успешну сарадњу.

У среду је у дворани ’’Ранко Жеравица’’ одржан догађај за волонтере. Црвеној звезди су припале две ’’станице’’.

Главну реч на првој станици водио је тренер млађих селекција црвено-белих Иван Павловић који је осмислио две веома интересантне кошаркашке игрице за волонтере, који су морали да савладају полигон, буду бољи од конкуренције и покажу кошаркашко умеће. Волонтери широм Европе окупили су се у Београду са циљем да стекну нова искуства, а ово је дефинитивно било нешто потпуно ново за њих.

Већ на трећој станици чекао их је првотимац Црвене звезде Стефан Лазаревић који је волонтерима говорио о свом личном искуству као „One Team“ амбасадор и спортиста који је ове сезоне активно укључен у рад са децом из Специјалне Олимпијаде Србије која је дугогодишњи партнер и пре свега пријатељ Клуба. Лазаревић је био магнет за љубитеље кошарке широм Европе, волонтере који су имали прегршт питања за њега и потом направили велику колону да ову вредну успомену овековече и сликом:

– Ове године са задовољством сам учествовао у тренингу са нашим другарима из Специјалне Олимпијаде Србије. Драго ми је, увек ћу то поновити да су они важан део нашег друштва и уживао сам што играјући се током тренинга са њима, што делећи та искуства са волонтерима. За овакве акције увек сам на располагању и срећан сам што је мој клуб увек имао слуха и жељу да учествује и подржи овакве акције. Ту сам за њих као што сам и за мој клуб Црвену звездуи и увек ћу бити део овакве приче.

Требало би истаћи и да је директор Специјалне Олимпијаде Србије Саша Станојевић био на овом лепом догађају као још један представник тима који чине Специјална Олимпијада и Црвена звезда.

Требало би поменути и да су две станице припале Партизану, док су на петој станици били прослављени кошаркаши Душко Савановић и Џо Арлаускас. Волонтери из Француске, Турске, Шпаније, Немачке, Словеније, Пољске, Србије и бројних других земаља стицали су заиста драгоцено искуство. Посебно је интересантно да је у тиму волонтера био и тренер Риван, Француз, који је три године провео у систему Црвене звезде и стицао драгоцено тренерско искуство кроз млађе категорије.

Он није желео да пропусти прилику да још једном, сада на овај начин посети Београд и види се са пријатељима из Црвене звезде који су му остали у најлепшем сећању.

Учешће Црвене звезде на Фајнал фору се наставља. У петак ће тренери Црвене звезде одржати показни тренинг са својим пријатељима из Специјалне Олимпијаде Србије у ’’Фан Зони’’ на Савском Тргу. Позивамо вас да у петак од 17 часова пружите подршку нашим другарима и истинским херојима који ће вас сигурно задивити својим умећем.

Претходни текстПоследња кола на Маракани гарантују спектакл
Следећи текстАНГТ Ф8: Пораз за крај уз звук сирене