Звезда поразом завршила сезону

87

Ватерполисткиње Црвене звезде завршиле су сезону, пошто су претрпеле пораз у реванш утакмици финалне серије плеј-офа. После тријумфа у Новом Саду, Војводина је била боља и на Дорћолу и славила је резултатом 12:11 (4:3, 3:4, 2:1, 3:3).

Током целе утакмице водила се егал борба. Војводина је повела, да би се потом у првих осам минута играло гол за гол. У наставку се разиграла Сесилија Диаз Меса, која је са три везана гола преокренула резултат. Међутим, после неколико минута игре без голова и са грешкама на обе стране, Војводина је поравнала и на полувремену је било 7:7.

Гостојући састав је у трећој четвртини први пут стекао два гола предности (9:7). Међутим, црвено-беле су преко Андрее Гашић смањиле до почетка одлучујуће четвртине, а иста играчица је имала још две прилике да донесе изједначење, али није била прецизна.

Сесилија Диаз МесаПри вођству Војводине од 10:9, Звезда није искористила петерац и прилику да изједначи, што су Новосађанке одмах казниле и повеле 11:9 три минута пре краја. Ана Мамоглу је нешто касније смањила заостатак, а иста играчица била је убрзо сигурна и из петерца, па је два минута пре краја утакмице било нерешено (11:11). Ушло се у последњи минут, Војводина је имала напад, а 38 секунди пре краја Новосађанке су добиле играчицу више, што су успеле и да искористе и у завршници меча стигну до победе.

Играчице Таша 2000 направиле су прави подвиг, пошто су у реваншу серије за треће место победиле много искуснији Партизан резултатом 6:5 и тако су избориле мајсторицу, која ће се играти следећег викенда. После изузетно неефикасног првог полувремена и вођства Партизана од 1:0, Таш је преокренуо у трећем периоду, а после голеаде у четвртој четвртини играчице Иване Ћоровић су сачувале предност.

Црвена звезда – Војводина 11:12 (3:4, 4:3, 1:2, 3:3)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић, Лукић, Теодоровић, И.Лујић 1, Мамоглу 3, Тодоровски, Шарац, Меса 3, Илић 2, Гашић 2, Зелић, Димитријевић. Тренер: Филипић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец, Авдић 5, Бањац, Пантовић, Павлин,Попов, Амлиаева 4, Дамњановић 1, Камзаева 2, Моћан, Космо .Тренер: Дрезгић.

Претходни текстСтанковић: Да задржимо фокус до краја
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Стеван Остојић