Павков тресао мреже свих Суперлигаша

102

Милан Павков је у актуелној сезони постигао једанаест погодака у црвено-белом дресу, а импонзантан податак представља чињеница да је Звездина деветка од 2018. године па до сада погађала мрежу свих тимова који се тренутно такмиче у највишем рангу српског фудбала.

Павков, миљеник навијача нашег клуба, је чинио чуда у дресу свог вољеног тима од када се обавезао на верност Црвеној звезди у јануару 2017. године. Робусни нападач је постигао укупно 52 гола на 142 утакмице када је у питању мандат проведен у Звезди. Центарфор рођен у Бегечу је савладао Алисон Бекера и Ђанлулиђија Донаруму у епским окршајима са Ливерпулом и Миланом, као и чуваре мрежа Клужа и Хелсинкија који су такође капитулирали пред нашим стаменим голгетером, али у позадини учинак играча рођеног 1994. године је много већи.

У националном првенству, Павков је голгетерски низ започео у сезони 2018/19 када се на утакмици против Спартака на стадиону “Рајко Митић” у два наврата уписао на листу стрелаца, а након тога па до сада је тресао мреже свих Суперлигашких тимова и стигао до бројке до 44 гола у домаћем шампионату.

Против Војводине Павков је увек био на високом нивоу, а томе сведочи податак да је шест утакмица постигао исто толико голова. Потом је увек био неумољив за голмане ТСЦ-а где је постигао четири поготка против тима из Бачке Тополе. На дуелима против Младости и Чукаричког је постигао по три гола, против Колубаре и Пролетера два поготка уз наравно Спартак где је Павков први пут погодио за Црвену звезду у званичним мечевима.

По један погодак до сада Павков је постигао Партизану, нишком Радничком, Вождовцу, Напретку, Раднику, Новом Пазару и Радничком из Крагујевца. Све то нас доводи до невероватног податка да је Милан Павков успео да се упише у стрелце против свих тимова који се актуелно такмиче у Суперлиги Србије.

Подсећања ради, високи нападач је успешно савладао и голмане тимова који се више не такмиче у највишем рангу српског фудбала, попут Инђије ( четири гола), Рада ( три гола), Бачке ( три гола), Мачве ( два гола), Златибора ( један гол) и Земуна ( један гол).

Учинак Милана Павкова у Суперлиги Србије:

Војводина ( 6 голова)
ТСЦ ( 4 гола)
Младост ( 3 гола)
Чукарички ( 3 гола)
Колубара ( 2 гола)
Пролетер ( 2 гола)
Спартак ( 2 гола)
Партизан ( 1 гол)
Раднички Ниш ( 1 гол)
Вождовац ( 1 гол)
Напредак ( 1 гол)
Радник ( 1 гол)
Нови Пазар ( 1 гол)
Раднички 1923 ( 1 гол)

Претходни текстОслабљена Звезда испустила победу против Војводине
Следећи текстПобеда и промоција кошарке у колицама у Бујановцу