Ослабљена Звезда испустила победу против Војводине

113

Ватерполисткиње Црвене звезде заузеле су четврто место у Дунав лиги, пошто су у последњој утакмици финалног турнира, који се данас завршава у Новом Саду, изгубиле од Војводине 14:12 (3:2, 2:5, 8:5, 1:0).

Црвено-беле су у овом мечу биле драстично ослабљене, пошто право наступа нису имале Христина Илић, Андреа Гашић и Татјана Теодоровић, које су искључене у мечу са Олимпијом. Међутим, Звезда је и поред тога имала прилику да заузме треће место, пошто је у средином треће четвртине имала четири гола разлике (11:7). Међутим, Војводина је већ до краја тог периода преокренула, а затим и сачувала предност у последњој четвртини.

Повеле су Новосађанке 2:0, да би налет прекинула Јелена Шарац. Војводина је поново имала „+2“, да би потом уследила серија Звезде од три гола у низу и прво вођство на мечу (4:3). Минималну предност екипа Ивана Филипића је одржавала до последњег минута првог полувремена, када је Ана Мамоглу била прецизна за 7:5.

Звезда се разиграла у наставку, па је после поготка Иве Лујић први пут имала три гола разлике (9:6), а преко Тијане Лукић и Ане Мамоглу стигла је и до 11:7. Међутим, уследио је пад у игри и серија Војводине од 6:1 за само три и по минута игре. Новосађанке је предводила Рускиња, Ирина Амилајева, која је на крају била и најефикаснија са пет голова.

У псоледњих осам минута Звезда је имала шансу да из петерца стигне до изједначења, али, као и у мечу са Олимпијом, такву прилику није успела да искористи. Голом Милане Камзаеве минут и по пре краја, Војводина је решила питање победника.

Код Звезде су се истакле Мамоглу, Лукић и Ива Лујић са по три гола, док је Милица Зелић постигла два, а по један су додале Сесилија Диаз Меса и Јелена Шарац.

Црвено-беле се сада окрећу новом мечу са Војводином, односно реванш утакмици финалне серије плеј-офа, а тај сусрет игра се 14. маја у Београду.

Претходни текстОмладинци на бод од титуле
Следећи текстПавков тресао мреже свих Суперлигаша