Омладинци на бод од титуле

61

Омладинска селекција Црвене звезде убедљиво је савладала екипу Мачве резултатом 4:0, у оквиру 27. кола националног шампионата. Изабраници Милана Стегњајића су током целе утакмице били изразито бољи тим, а резултат је могао били и убедљивији. Мрежу гостију је у 11. минуту начео Александар Ђермановић након корнера, а исти играч је такође након ударца из угла погодио и пред сам крај првог полувремена, оба пута после центаршута Радуловића. Најлепши детаљ на мечу дело је Михајла Милосавића, који је маестралним слободњаком у 66. минуту погодио мрежу гостију, а коначан резултат поставио је Павле Огњеновић осам минута пре краја сусрета након асистенције Радојевића.

Црвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Ђермановић у 11. и 45, Милосавић у 66. и Огњеновић у 82. минуту.

Жути картон: Лечић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Ђермановић, Ђурић, Радојевић, Радуловић (од 80. Мимовић), Лечић (од 46. Бошковић), Станковић, Стојановић (од 46. Милосавић), Теодоровић (од 80. Огњеновић), Николашевић, Кахвић (од 69. Бранковић).

Мачва: М. Савић, Самуровић, Ђуричић, Дражић (од 82. Шимон), Павић, Вукојевић (од 68. Нешковић), Павловић, Јовичић, Савковић (од 68. Опачић), Радовановић (од 31. А. Савић), Чворић (од 82. Несторовић).

Изабраници Милана Стегњајића су ушли у утакмицу веома нападачки, а већ у шестом минуту виђено је прво веће узбуђење. Радуловић је центрирао из угла, а лопта се након гужве одбила до Николашевића, који је са ивице казненог простора гађао волеј ударцем, али је голман гостију био на висини задатка. Притисак и труд наших фудбалера исплатили су се у 11. минуту. Поново је Радуловић после корнера сјајно центрирао на другу стативу, где се у гужви најбоље снашао Ђермановић, и из другог покушаја закуцао лопту са два метра у мрежу, за заслужену предност нашег тима. Поново су наши бисери запретили пет минута касније. Након брзог контра напада, Радуловић је пробио по левом боку и центрирао у само „срце“ шеснаестерца, где се добро снашао Стојановић и главом гађао у леви угао, али је чувар мреже гостију успео да скрене лопту у корнер.

Ново узбуђење виђено је у 29. минуту. Радојевић је пронашао Теодоровића, који је примио лопту на ивици казненог простора и из окрета снажно „опалио“, али је лопта завршила преко гола. Заоретили су црвено-бели поново у 37. минуту. Након неопрезне реакције противничких дефанзиваца, Николашевић је дошао до лопте, ушао у шеснаестерац и у ситуацији „један на један“ гађао у ближи угао, али је чувар мреже гостију успео да одбрани и скрене лопту у корнер. Показали су још једном у 45. минуту изабраници Милана Стегњајића да су изузетно опасни након прекида. Још једном је Радуловић одлично центрирао центрирао после корнера у петерац, где је Ђермановић највише скочио и главом „закуцао“ лопту поред немоћног Савића, за свој други гол на мечу.

Расположено су црвено-бели почели и други део утакмице, а већ у 46. минуту виђена је нова прилика. Теодоровић је након контра напада „избацио“ Кахвића, који је избио пред голмана и шутирао али је чувар мреже гостију био на висини задатка. Два минута касније запретио је и Милосавић. Теодоровић је у гужви спустио лопту на петерац, Милосавић је шутирао, али је голман гостију успео да одбрани. У 54. минуту поново су запретили црвено-бели. Кахвић је сјајно пребацио одбрану и послао лопту до Теодоровића, који је ушао у средину, наместио се и гађао, али је шутирао преко гола. Прилике су наставиле да се нижу, а у 66. минуту виђено је ново узбуђење. Николашевић је оборен на ивици казненог простора, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Крај лопте је стао Милосавић, наместио се и фантастично погодио преко живог зида, чиме је питање победника било решено. Запретио је популарни Меси још једном у 79. минуту такође из слободног ударца, али је овог пута шутирао тик преко пречке. Коначних 4:0 је у 82. минуту поставио резервиста Огњеновић само што је ушао у игру. Сјајно је Радојевић прошао по левој страни, ушао у казнени простор и центрирао на другу стативу, лопта је стигла до Огњеновића који је из прве „закуцао“ у мрежу, за победу наше екипе.

Претходни текстТотални фудбал кадета – 102 гола
Следећи текстОслабљена Звезда испустила победу против Војводине