Пораз у првом мечу финала плеј-офа у Новом Саду

103

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у првом мечу финалне серије плеј-офа, пошто је Војводина у Новом Саду била боља резултатом 14:10 (3:1, 5:2, 3:4, 3:3). Други меч игра се у Београду 14. маја.

Црвена звезда је у првом полувремену дозволила домаћину да стекне чак шест голова предности и то је била кључна предност, иако су црвено-беле у четвртом периоду серијом голова стигле на само два гола минуса (12:10). Међутим, најефикаснија играчица на мечу, Милана Камзаева, са још два гола у завршници обезбедила је победу актуелном шампиону.

Новосађанке су повеле у трећем минуту меча, да би одмах, у наредном нападу, Ана Мамоглу изједначила из петерца. Услерила је серије Војводине од три гола и прво осетније вођство (4:1). Налет је прекинула на кратко Христина Илић, али су расположене играчице Војводине нанизале још четири гола и повеле су 8:2.

Крајем другог и почетком трећег периода Звезда је головима Христине Илић и Ане Мамоглу пришла на 8:4, али је Војводина одржавала четири до пет голова разлике у наредним минутима.

При вођству Војводине од 12:7, Сесилија Диаз Меса је покренула Звезду, која је први пут, још од друге четвртине, пришла на два гола заостатка. Међутим, Војводина је одбила налет и са два гола Камзаеве је дошла до победе.

Рускиња у редовима Војводине била је најефикаснија са шест голова, док је Ана Мамоглу постигла три код Звезде.

Војводина – Црвена звезда 14:10 (3:1, 5:2, 3:4, 3:3)
Војводина: Травар, Швец 1, Авдић 2, Бањац, Пантовић, Павлин, Спасојевић, Попов, Амилаева 3, Дамњановић, Камзаева 6, Моћан, Орашанин, Козмо. Тренер: Слађана Дрезгић.

Црвена звезда: Лазић, Пејчић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 3, Миловановић, Лукић, Диаз Меса 2, Илић 2, Гашић 1, Зелић, Димитријевић, Тодоровски. Тренер: Иван Филипић.

Претходни текстОмладинци сигурни у дербију кола
Следећи текстЦрвена звезда Грундфос – Спартак 32:22 (16:13)