Омладинци сигурни у дербију кола

75

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је Војводину резултатом 3:1 у оквиру 25. кола националног шампионата. Публика иза југа Маракане имала је прилику да ужива у сјајној партији наших јуниора, који су се предвођени првотимцима Андрејем Ђурићем, Андријом Радуловићем и Николом Станковићем вратили на победнички колосек. Најрасположенији у нашој екипи били су Андрија Радуловић са голом и асистенцијом, као и Александар Ђермановић и Михајло Милосавић који су се по једном уписали у стрелце. Треба поменути и Јована Миладиновића, голмана нашег тима рођеног 2007. године који се данас нашао међу стативама.

Црвена звезда – Војводина 3:1 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци: Ђермановић у 22, Радуловић у 51. (из једанаестерца) и Милосавић у 88. минуту за Црвену звезду, а Пауновић у 77. минуту за Војводину.

Жути картони: Ђермановић, Бојовић, Радојевић, Стојановић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Ђермановић, Ђурић, Радојевић, Радуловић, Стојановић, Бошковић (од 70. Милосавић), Станковић, Пиргић (од 46. Бојовић), Николашевић, Теодоровић (од 60. Кахвић).

Војводина: Богуновић, Пауновић, Миланов, Поповић, Мајсторовић, Тањга (од 65. Николић), Абаџија (од 46. Тедић), Апостоловски, Ивановић, Милошевић, Гагић.

Црвено-бели су ову утакмицу почели у измењеном саставу у односу на претходне, с обзиром да су се у стартној постави нашла и три момка која наступају за сениорску селекцију, а то су Радуловић, Ђурић и Станковић. Изабраници Милана Стегњајића су ушли у меч мирно, и од почетка кроз пас игру настојали да пронађу „рупу“ у дефанзивној линији противника. Прво велико узбуђење виђено је у 22. минуту. Главни арбитар је досудио слободан ударац, а одговорност је преузео Радуловић. Феноменално је центрирао Радуловић на прву стативу, где се најбоље снашао Ђермановић и главом спровео лопту у мрежу иза леђа Богуновића, за велику радост црвено-белих. Запретили су и гости у 43. минуту када је након гужве Пауновић шутирао преко гола. Пред крај првог полувремена поново су запретили гости, али се фантастичном интервенцијом истакао маестрални Јован Миладиновић, момак рођен 2007. године.

Расположено су почели и друго полувреме наши бисери, који су већ у 46. минуту запретили. Станковић је сјајно пробио по левом боку и послао оштар пас на прву стативз, где се сјајно снашао Теодоровић и провукао лопту поред голмана, међутим нашао се у недозвољеној позицији. Само пет минута касније, виђено је ново узбуђење пред голом гостију. Теодоровић је оборен у казненом простору након контра напада, а главни арбитар је без размишљања показао на белу тачку. Одговорност је преузео асистент код првог гола – Радуловић, наместио се и смирено послао лопту уз десну стативу. Наставили су црвено-бели са сјајном игром и након гола, па је тако у 66. минуту могло доћи до промене резултата. Кахвић се након брзе контре нашао у ситуацији „један на један“, али је са петнаестак метара шутирао тик поред леве стативе. У 77. минуту гости су успели да смање преко Пауновића који је погодио са дистанце. Четири минута касније виђено је ново узбуђење. Брзоноги Станковић је сјајно истрчао контру и избио пред голмана гостију, али је Богуновић ипак успео да заустави његов ударац. Коначан резултат поставио је Милосавић у 88. минуту. Фантастично је популарни Меси гађао из слободњака преко живог зида, чиме је поставио коначних 3:1.

Претходни текстКадеткиње одбраниле шампионску титулу, без пораза!
Следећи текстПораз у првом мечу финала плеј-офа у Новом Саду