Преминуо Зоран Сретеновић (1964-2022)

142

Бивши кошаркаш Црвене звезде, репрезентативац наше земље, двоструки шампион Европе, Зоран Сретеновић, преминуо је четвртак 28.04.2022.године у Београду од последица срчаног удара у 57.години живота.

Зоран Сретеновић који је носио дрес Црвене звезде у два наврата у периоду од 1984-1986. године, као и у сезони 1996-1997 одиграо је 92 утакмице у црвено-белом дресу и постигао 292 поена.

Био је истински великан југословенске кошарке, три пута је био клупски првак Европе, два пута првак Старог контитнента са репрезентацијама СФР Југославије и СР Југославије, четвороструки клупски првак старе Југославије, двоструки освајач купа СФРЈ, победник Купа Немачке и победник Купа СР Југославије.

Зоран Сретеновић је рођен 5. августа 1964. године у Београду. Своју каријеру и прве кораке направио је управо у Црвеној звезди, касније је играо за Југопластику, Бамберг, Антиб, Партизан, Боровицу из Руме, Црвену звезду, београдски Раднички и пољски Стал из Острова, где је и завршио каријеру.

По завршетку играчке каријере, Зоран Сретеновић је радио као тренер у подгоричкој Будућности, Хемофарму, Железничару из Инђије, Игокеи, Војводини, Полфарму из Гдањска, АЗС Кошалина, и Стала из Острова.

КК Црвена звезда, менаџмент клуба, играчи, стручни штаб, председник клуба и сви запослени, овом приликом изражавају дубоко саучешће породици Сретеновић.

Време и место сахране Зорана Сретеновића биће саопштени накнадно.

Претходни текстЗвезда 50, Иванић 50
Следећи текстКарте за Војводину од сутра у продаји