Црвена звезда – Чукарички 1:0 (1:0)

79

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Цукаричког резултатом 1:0, у оквиру трећег кола плеј-офа националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су од старта утакмице диктирали темпо и претили, а резултат је могао бити и убедљивији. Једини гол за црвено-беле дело је Ел Фарду Бена, који је у 40. минуту након сјајног дриблинга погодио рашље и донео победу и важна три бода нашој екипи.

Црвена звезда – Чукарички 1:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелац: Бен у 40. минуту.

Жути картони: Гајић (Црвена звезда), Шапић (Чукарички).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић, Саного, Канга (од 90. Канга), Иванић, Бен (од 65. Срнић), Катаи (од 90. Крстичић), Павков (од 65. Охи).

Резерве: Гордић, Гобељић, Пићини, Панков, Крстичић, Станковић, Станић, Срнић, Фалко, Мотика, Охи.

Чукарички: Мићовић, Роган, Тошић, Стевановић (од 58. Рогановић), Аганспахић, Пушкарић, Мијаиловић, Савић (од 90. Кемпбел), Шапић, Ковач (од 90. Белић), Лукић (од 59. Ергелаш).

Резерве: Н. Белић, Кемпбел, Ергелаш, Танасијевић, Чоловић, Спасојевић, К. Белић, Чолић, Рогановић.

Изабраници Дејана Станковића су од самог старта наметнули ритам утакмице, и поред чињенице да је киша доста отежавала саму игру. Наши фудбалери су потпуно контролисали дешавања на терену, а прво веће узбуђење виђено је у 22. минуту. Бен је добро центрирао из угла, а највиши у казненом простору био је Иванић, који је само закачио лопту главом, међутим, након гужве дефанзивци гостију су отклонили опасност. Два минута касније виђено је ново узбуђење. Након што је главни арбитар досудио слободан ударац на око двадесет метара, одговорност је преузео Катаи. Гађао је крилни нападач, али је лопта од живог зида завршила ван терена, те је наш тим добио само корнер.

Наставили су наши фудбалери да прете, па је тако ново велико узбуђење виђено у 27. минуту, поново након прекида. Канга је сјајно центрирао из угла на другу стативу, где је Павков био највиши и главом фантастично гађао у ближи угао, али је статива спречила промену резултата. Запретили су и гости у 37. минуту преко Стевановића, али је Звездина „хоботница“ Милан Борјан фантастичном рефлексном интервенцијом спречио промену резултата.

Труд црвено-белих се исплатио три минута касније. Саного је одлучно „опалио“ ка голу са дистанце, Катаи је само скренуо лопту до Бена, који је након дриблинга погодио даљи угао за заслужених 1:0 у корист наше екипе. Пред крај првог дела игре, Павков се поново нашао у одличној прилици. Катаи је након брзе контре сјајно упослио снажног нападача, који је ушао у шеснаестерац и шутирао, али је Шапић ипак на време стигао да изблокира његов ударац.

Друго полувреме почело је прилично отворено на обе стране, а прво веће узбуђење виђено је у 54. минуту. Родић је био тај који је започео акцију пасом до Катаија, који је сјајно упослио Иванића, а Звездина „четворка“ је у ситуацији „један на један“ одлучила да гађа ближи угао, али је голман гостију ногом одбранио и скренуо лопту у корнер. У 74. минуту виђено је ново узбуђење пред голом гостију. Гајић је показао брзину и сјајно протутњао по десној страни и послао пас на прву стативу, где се нашао Охи који је лепо гађао даљи угао, али је лопта прошла неколико центиметара поред стативе.

Црвено-бели су кроз мирну пас игру привели утакмицу крају, и на тај начин стигли до нова три бода у борби за шампионску титулу.

Претходни текстКрстичићу уручен дрес са бројем 100
Следећи текстБекамент ББ – Црвена звезда 34:26 (17:10)