„Ноћи за памћење“ – Два гола после кормера „пресудила“ Генту

43

Црвена звезда је и претходне сезоне бележила сјајне партије у Лиги Европе, а након убедљиве победе против Слована из Либереца, наш клуб се састао са белгијским Гентом, и то два пута у низу. Први меч је одигран на Маракани, у оквиру трећег кола групне фазе, а црвено-бели су головима Гелора Канге и Александра Катаија дошли до важне победе резултатом 2:1. У наредном колу групне фазе, наша екипа је гостовала у Белгији, где је сјајним головима Његоша Петровића и Немање Милуновића заслужено дошла до нова три бода и победе са 2:0.

Звезда је идеално отворила утакмицу, па је већ у другом минуту на семафору стајало 0:1 у корист црвено-белих. Након корнера, Бен је послао лопту до Његоша Петровића, који је са леве стране искоса изборио позицију, наместио се и „испалио пројектил“ са двадесетак метара у само рашље гола домаћих, за велику радост наших момака и рану предност. У наставку су претили и домаћи, а „хоботница“ на голу нашег тима – Милан Борјан, није дозвољавао да се резултат промени.

Добра игра наше екипе виђена је и у другом полувремену, а у 58. минуту виђено је ново узбуђење. Поново корнер, и још један гол црвено-белих. Још једном се Бен нашао у улози асистента. Добро је центрирао репрезентативац Коморских острва у само „срце“ казненог простора, где је највиши у скоку био Немања Милуновић, и прецизним ударцем главом послао лопту иза леђа Болата. Шест минута касније, мало је недостајало Бену да фантастичну партију крунише голом. Након брзог контра напада, Вукановић је са левог бока послао оштар пас на другу стативу, где се нашао управо Бен, али је мало недостајало да Звездин нападач смести лопту у мрежу.

У наставку су домаћи могли да смање преко Кумса, али је погодио само спољни део мреже. Мирном игром су изабраници Дејана Станковића привели утакмицу крају, а након што је главни арбитар означио крај меча, уследило је велико, и потпуно заслужено славље. Црвено-бели су по други пут узастопно надиграли белгијског представника, и показали да се заслужено налазе међу најбољим тимовима „старог континента“.

Звезда је до краја групне фазе одиграла још две утакмице, и у обе ремизирала, што је било довољно за пролаз у наредну рунду такмичења. У петом колу, црвено бели су одиграли 0:0 са Хофенхајмом, а истим резултатом завршена је и утакмица у Либерецу против Слована у последњем, шестом колу. Наш клуб је као другопласирани тим са освојених 11 бодова прошао у даљи ток такмичења, где се састао са италијанским Миланом, што је био посебан спектакл.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Дегенек, Петровић (од 72. Ераковић), Иванић, Николић, Вукановић (од 88. Радуловић), Бен (од 72. Спиридоновић), Фалћинели (од 88. Боаћи).

Стрелци: Петровић у 2. и Милуновић у 58. минуту.

Претходни текстБен: Уз подршку звездаша јурим пету титулу у низу
Следећи текстАНГТ: Црвена звезда добила признање Евролиге и специјалну позивницу