Иза југа Маракане – Звездина база блистала у Италији

106

Звездини дечаци рођени 2011. године, које са клупе предводи Срђан Бугарски, освојили су друго место на турниру “Форте ди Марме” у Италији пошто су у финалу поражени од Милана са 2:1 примивши погодак у последњим секундама меча, а пре тога су савладали Јувентус, Болоњу, као и бројне друге европске тимове.

Млади талентовани фудбалери који вредно раде и стасавају на теренима наше Омладинске школе су играли сјајно на турниру под називом “Форте ди Марме” који се ове године одржаво 11 пут по реду. У конкуренцији са чак 64 екипе, које су биле поређане у 16 група, црвено-бели дечаци су заузели високо друго место и били надомак титуле освајача турнира.

Презадовољан сам како је екипа одиграла турнир. Дечаци су имали феноменалан приступ и однос према свакој утакмици. Трудили смо се да им помогнемо у психолошкој припреми сваке утакмице, јер није лако младим фудбалерима који први пут има прилику да гледају или играју против толиког броја европских великана са великом традицијом. Дефинитивно, доста познатих и атрактивних екипа је учествовало, па је најбитније било припремити дечаке да играју како најбоље знају. Како је турнир одмицао, тако смо били све бољи. Адаптирајући се на стрес који носи стадион са пуним трибинама родитеља, навијача и играча из италијанских великана Ајакса, Парис сен Жермена, Лилла, Ђургардена. Прекретница је била утакмица червртине финала против Болоње, која је у претходном колу избацила Ајакс феноменалном игром. Нисмо им дозволили ниједан ударац на гол, једино су при резултату 3:0 за нас су успели из наше грешке да стигну до поготка и смање резултат. Након тога Јувентус, утакмица која је могла при резултату 1:1 да оде на било коју страну, али смо успели тимском игром, агресивношћу и дисциплином да дођемо до још једне победе од 3:1. Након тога велико финале где је било четири хиљаде људи на трибинама. Велики набој, навијање за домаћина екипу Милана и велики број присталица нашег клуба коју смо добили као последица добрих утакмица. Наш најбољи меч, али и свакако најтежи. У последњем нападу другог продузетка, индивидуалном акцијом њиховог нападача примили смо испоставило се победоносни гол за Милан. Овај турнир је први за ову генерацију у оваквој конкуренцији и одмах су постигли невероватан успех, огромно позитивно искуство, верујем да су се кроз ових пет дана подигли на много виши ниво. Показали су колики је значај тимске игре, а увидели су и колико Црвена Звезда има утицај на иностране екипе и колико је велики клуб. Препоносан сам на децу и свака им част на свему приказаном – закључио је Бугарски.

У конкуреницији са великим бројем екипа из разних крајева Европе, Црвена звезда је показала да једну од најбољих Омладинских школа на Старом континенту. Томе сведочи чињеница да иза нашег тима остали европски великан, који имају одличне фудбалске академије, попут Интера, Јувентуса, Роме, Болоње, Фиорентине, Ђенове, Аталанте, Венеције, Емполија, Парме, Лила, Париз сен Жермена, Марибора, Ајакса, Ђургардена и многих других тимова.

За Црвену звезду су наступали:

Калинић, Пејић, Јевтић, Митић, Икић, Станковић, Тумбашевић, Стојковић, Радивојевић, Тривуновић, Прокоповић, Банковић, Берић, Прибановић и Ђунисијевић.

Претходни текстЦрвена звезда Грундфос – Мокра Гора 32:23 (17:11)
Следећи текстКарте за Чукарички од сутра у продаји