Црвена звезда Грундфос – Мокра Гора 32:23 (17:11)

347

Црвено-бели наставили са серијом победа у плеј-аут доигравању АРКУС лиге, у 6.колу у „Шумицама“ савладана је екипа Мокре Горе – 32:23 (17:11).

Овим поразом Мокра Гора се прикључила нишком Железничару и после једне сезоне се вратила у друголигашки ранг. Црвена звезда се победом осамила на првом месту после ремија у Зрењанину, у дуелу Пролетера и Обилића.

Већ на самом старту изабраници Ратка Ђурковића су креирали серију 6:0 и контролисали ритам утакмице до самог краја. Звезда је контрама ломила противника, погађала и са крила. Управо је Урош Симић са крила погодио два пута у финишу првог полувремена за 17:11.

Без промена у наставку, Звезда је диктирала темпо, играла одично у одбрани. Мокра Гора је успела да у 48.минуту дође до пет голова минуса, испод те разлике није могла испод, убрзо су одговорили црвено-бели и потврдили питање победника. Прилику за деби је добио и Алекса Стојановић, а на паркету су у финишу били и Сава Радовановић и двоструки стрелац Филип Милошевић.

На крају, убедљива и сигурна победа Црвене звезде Грундфос 32:23, голом у последњој секунди Милића.

Најефикаснији је био уједно и играч утакмице, Мирко Ђуровић са седам голова, по пет пута су погађали Урош Симић и Немања Јовић.

Подршку саиграчима је пружио и Виктор Матичић, а 30.априла црвено-бели играју последњи меч у „Шумицама“ у овој сезони, претпоследњи у АРКУС лиги против суботичког Спартака.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – МОКРА ГОРА 32:23 (17:11)
Београд, хала: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 100. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 6, Мокра Гора 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 1(0), Мокра Гора 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 7, Симић 5, Јевтовић 1, Јовић 5, Радовановић, Гемаљевић, Јелић, Благојевић 1, Алавања 3, Богуновић, Лаковић 2, Вучићевић 1, Стојановић, Шљукић 3, Милошевић 2, Кнежевић 3. Тренер: Ратко Ђурковић

МОКРА ГОРА: Орловић, Милић 3, Станковић 2, Л.Алексић, Томовић 1, Травар 1, Арђелан, В.Божовић, Симић 1, Симовић 1, Пановски 5(2), М.Божовић 2, Антић 6, Ђукић 1, Радичевић. Тренер: Златко Петронијевић

Претходни текстРукомeтни клуб постигао сарадњу са ОШ „Војвода Мишић“
Следећи текстИза југа Маракане – Звездина база блистала у Италији