Статистика 167. дербија – Звезда

54

Меч првог кола плеј-офа Суперлиге Србије завршен је резултатом 0:0, а Црвена звезда је и после 167. вечитог дербија остала лидер на табели са два бода више од ривала. Посматрајући статистичке параметре, закључан је јасан, Црвена звезда је била далеко бољи ривал у суботњем мечу.

Према статистичкој платформи ИнСтат и просечном индексу фудбалера оба тима – Црвена звезда је на 227, а Партизан на 217. Контролисала је Звезда утакмицу, а посед лопте говори у прилог томе и он износи 54:46. И док је у првом полувремену он био егал, у другом је Црвена звезда 58 посто времена контролисала лопту, а ривал свега 42. Уједно су и боље конструисали нападе изабраници Дејана Станковића. Црвена звезда је на противничку половину ушла 66 пута, у последњу трећину 36, а у казнени простор 12 пута. Што се ривала тиче, ти бројеви су – 53, 25 и 8, далеко мањи. Очекивано смо били бољи и када је реч о дриблинзима, па смо извели чак 15 успешних са процентом од 56, а ривал свега седам са 41 посто успешности. И сегмент додавања потпуно припада Црвеној звезди, с обзиром на то да смо имали 348 успешних пасова, на спрам Партизанових 253 и проценат успешности био нам је бољи у кратким и средњим, док су се гости чешће одлучивали за испуцавања.

Велике битке су се водиле, поготово на средини терена, а и у том сегменту су фудбалери нашег тима били бољи. Однос дуела је био 54:46 за нас, а и у свим подсегментима били смо бољи од вечитог ривала. Када је реч о дефанзивним дуелима – 63 на спрам 53 посто, а слично је било и у офанзивним дуелима – 47 на спрам 37 посто. Успешнији смо били и када је реч о ваздушним дуелима – 51 на спрам 49 посто, али и у дуелима на земљи – 57 на спрам 43 посто. И стартови на лопту говоре да су фудбалери нашег тима били храбрији, јер је однос успешних 74 на спрам 57 посто.

Индивидуално гледано, највећи индекс корисности на мечу забележио је млади Страхиња Ераковић (269), рачунајући играче оба тима. Када је реч о Црвеној звезди, пратили су га Александар Драговић са 252 и Милан Родић са 247.

Претходни текстДраговић: Подржите нас и против ТСЦ-а
Следећи текст„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо слепима