Два дербија – више од 85 хиљада људи

70

Фудбалери Црвене звезде су уписали важан бод у 167. вечитом дербију одигравши 0:0 са вечитим ривалом, а дерби је још једном привукао велики број љубитеља фудбала, па су трибине нашег стадиона биле испуњене, као и пре нешто мање од два месеца кад смо славили са 2:0.

Трибине Маракане су и овог пута биле испуњене у великом броју, што потврђује и податак да је на 167. дербију присуствовало 42.642 навијача. Трибине су биле испуњене шаловима, транспарентима и заставама, а наши навијачи још једном су припредили атмосферу за памћење. Док се на терену водила рововска борба, армија црвено-белих навијача је препознала тренутак и појачала песму. Дланови и песме свих присутних звездаша, дали су ветар у леђа нашим првотимцима, као што то увек и бива. Тако је било и на претходном, 166. вечитом дербију. Изабраници Дејана Станковића су славили са 2:0, головима Охија и Катаија, а на трибинама се нашло нешто више од 43.271 људи који су уживали у правој фудбалској представи. Звездаши су, у практично месец дана, два пута испунили трибине стадиона „Рајко Митић“ у великом броју, како би пружили подршку нашим првотимцима у најважнијим мечевима у сезони. То савршено добро показује колико је снажна љубав према Црвеној звезди.

Слично је било и 4. марта 2017. године, када се Звезда састала са вечитим ривалом 153. пут у историји вечитих дербија. Тај меч је завршен поделом бодова, резулатом 1:1, а једини стрелац у редовима црвено-белих био је Гелор Канга. Том приликом, на трибинама нашег стадиона, присуствовало је скоро 42 хиљаде љубитеља фудбала, који су направили још једну атмосферу за памћење. Маракана је била испуњена и на 149. вечитом дербију, који се одиграо 12. септембра 2015. године, а тада је преко 40 хиљада навијача уживало у правој фудбалској представи, и на крају убедљивој победи од 3:1. Наш тим је потпуно доминантно уписао победу, а стрелци у редовима Црвене звезде били су Хуго Виеира два пута, и Александар Катаи.

И 2013. године, празник српског фудбала, привукао је велики број навијача. На 145. вечитом дербију, 2. новембра 2013. године, на трибинама Маракане нашло се преко 40 хиљада верних навијача, који су уживали у још једној великој победи нашег клуба. Звезда је тада остварила победу са 1:0, а славље након последњег судијског звиждука употпуниле су пуне трибине нашег стадиона.

Ипак, ове сезоне је нешто посебније, јер смо трибине нашег стадиона испунили два пута у мање од два месеца. Још једном су се наши навијачи показали као 12. играч и сигурни смо да ће тако бити и до краја сезоне.

Претходни текстМаракана – гарант за мирну мрежу
Следећи текстРапсодија млађих пионира у дербију