Катаи најбољи стрелац у дербијима

52

Безброј пута је Александар Катаи показао да су утакмице са вечитим ривалом мечеви у којима се јавља додатна инспирација и у којима апсолутно доминира, а потврда за то је и чињеница да је везни играч нашег тима најбољи стрелац од свих активних фудбалера у вечитим дербијима са четири постигнута гола.

Повратак Александра Катаија, момка уз чије се име често користи реч магија је изазвао одушевљење навијача Црвене звезде. Већ у првом мандату је Катаи успео да освоји срца навијача, а та љубав је са повратком у клуб постала снажнија. Када Катаи игра вечите дербије дуже од 10 минута онда Црвена звезда не губи. Везни играч нашег тима је одиграо 10 дербија уз биланс од пет победа, четири ремија и пораз.

Популарни Магико се налази у феноменалној форми, на радост свих навијача нашег клуба с обзиром да је пред изабраницима Дејана Станковића 167. вечити дерби. Осим сигурности и магије на терену коју приказује, Катаи се издвојио и као играч који од свих активних фудбалера има највећи број постигнутих голова против вечитог ривала. Први гол је Звездина десетка постигла у чувеном дербију из сезоне 2015/16, који је један од најбоље одиграних када је реч о нашем клубу у 21. веку.

По повратку у Црвену звезду Катаи се три пута уписао у листу стрелаца на вечитом дербију, а два од три гола је постигао у текућој сезони, што даје право навијачима нашег клуба да верују да ће тако бити и у предстојећем. Када је реч о Звездиним играчима у мечевима против вечитог ривала, ефикасније су биле само легенде клуба Драган Џајић и Бора Костић са 9 постигнутих голова, Коста Томашевић са 8 голова у мрежи Партизана, затим Зоран Филиповић који је 7 пута био прецизан, Иван Топлак који је погађао мрежу 6 пута, као и Дуле Савић са 5 постигнутих голова.

Оно што је такође занимљиво, то је да је Катаи најбољи стрелац у вечитим дербијима рачунајући све активне фудбалере, без обзира на то да ли су наступали за Црвену звезду или Партизан. Он је постигао четири поготка, а гол мање од њега Ричмонд Боаћи (Беитар Јерусалим) и Уго Вијеира (Хибернианс).

Везни играч црвено-белих који је познат по својим дриблинзима је веома близу да златним словима испише своје име у вечну листу Звездиних стрелаца, јер се тренутно налази на 12. месту са 76 постигнутих голова. Испред њега је Антон Рудински на 11. месту са 79 постигнутих голова, док је од недавно са поготком више – Ел Фарду Бен постао 10. најбољи стрелац у историји Црвене звезде.

Претходни текстКњига најбољих шаховских партија Љубомира Љубојевића
Следећи текстСтанковић: Ослонићемо се на наше навијаче и квалитет