Црвено-беле сигурне у првом мечу финала за предност у серији

100

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Арт Баскет 81-68 (23-18, 26-16, 15-21, 17-13), у првом мечу финалне серије плеј-офа ЖКЛС у хали „Баскет Сити“.

Звезда је на старту финалне серије, још једном, показала разлику у квалитету. После финала Купа Милан Цига Васојевић, изабранице Драгана Вуковића су надмудриле и надјачале Арт Баскет и у финалу плеј-офа.

На старту см овидели кош за кош, а затим и фуриозну серију нашег тима 16-2! Невена Наумчев је подигла екипу и енергију до максимума, видели смо лепу кошарку и велику борбу и квалитетних пет минута на високом нивоу. Други део четвртине припао је гошћама које су успеле да спусте разлику од 20-7 до 23-18 на крају првих десет минута.

Ања Буквић је тројком смањила на 25-23, али Невена Наумчев је креирала серију 7-0 и одбила налет противника. У наставку се истакла најискуснија Јелена Јовановић, погодила за три поена, затим за два, била сигурна са пенала, а двоцифрену разлику је потврдила Александра Катанић у серији 6-0, (47-32). Катанићева је била прави „floor general“, уз велику помоћ Невене Наумчев, крочила пут ка победи, а Маша Јанковић одиграла за тим, и поставила 49-34 за полувреме.

Током већег дела треће деонице Звезда је имала сигурну, двоцифрену разлику, Александра Катанић је успешно разигравала саиграчице, а велики посао одрадила Милица Бојовић. Бојовићева нас је навикла да је играч за важне утакмице, па је наставила где је стала претходне сезоне. Велики број дуела је водила и успешно решила, а била прецизна и са пенала за 61-51. Успеле су мини серију играчице Арта да се примакну, али је четвртину отворила и затворила тројком уз сирену Невена Наумчев, 64-55.

Претио је Арт Баскет, али недовољно да се угрози предност Звезде. Није Вишња Стефановић била у свом елементу, што је од виталног значаја за гошће уз Снежану Чолић, која је покушавала да повуче своју екипу, али Александра Катанић је била у свом елементу, а када је тако нема пуно простора за противника. Двоцифрена разлика и мирна лука у финишу за Звезду. Маша Јанковић је искористила оба пенала после неспортске грешке Вишње Стефановић, а на другој страни Ања Буквић била половична после нејасне одлуке при јасном резултату и на самом крају утакмице, неспортског фаула за Александру Катанић, за коначних 81-68.

Протекле године је блистала Ивана, ове године Александра Катанић је била близу трипл-дабл учинка: 18 поена, 11 асистенција и 9 скокова за индекс 33! Пратила је сјајна и неуморна, капитен Невена Наумчев са 17, Маша Јанковић и Милица Бојовић су убациле по 12.

Други меч је на пограму у недељу од 15 часова, у хали „Мега фектори“. Шампион Србије постаће екипа која оствари три победе.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 4 (1ск 2ас 4укл 2блк), Наумчев 17 (4ск 5ас 2укл), Чорто, Бошњаковић, Зечевић, Катанић 18 (9ск 11ас 5укл), Јанковић 12 (3ск 4ас 3укл 1блк), Недељков, Бојовић 12 (8ск 1ас 1укл 2блк), Мишељић 6 (5ск 1ас 2укл), Авлијаш 3, Јовановић 9 (1ск 1ас). Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстЗвезда за малог Вукана
Следећи текстЗвездини бисери – Голеада кадета