Више од игре! Звездаши, хвала!

75

КК Црвена звезда мтс завршио је сезону у Евролиги. Судбина је одредила да последњи меч у сезони у најелитнијем такмичењу буде утакмица против акутелног првака Европе. Мотива је било на претек и то не само у стручном штабу и међу играчима, већ је мотивација била веома присутна и међу Звездашима.

Уочи првог звука сирене и то значајно раније, осетила се посебна енергија на трибинама. Њу су имали прилику да на прави начин осете и млади кошаркаши који су потегли пут из српске јужне покрајине и поносно представљали КК Трепча у пријатељском окршају са својим вршњацима из Црвене звезде. Било је то за њих посебно искуство, а то нису крили. Како и не би било када су пробацивали лопту кроз обруче који садрже толико историје српске кошарке и Црвене звезде. Публика је одушевљено пратила сваки њихов потез, а снажни аплаузи остаће дубоко урезани у сећање дечака са простора Косова и Метохије. Аплаузе ће памтити и млади кошаркаши из екипа КК Шампион Ужице, КК Земун, кошаркаши из Медвеђе, младе узданице КК Студент из Бајине Баште, Младости из Лучана… А, сви су они у претходне две утакмице били гости Црвене звезде. Нимало случајно јер је снага Клуба управо то, да окупља целу Србију и шаље снажну поруку која одјекује широм Европе. Црвено-бела породица је јединствена, снажна и усмерена ка истим циљевима. Снагом заједништва прави и кораке који су за друге непремостиви, па рецимо… побеђује и шампиона Европе!

Црвена звезда је одиграла 16 утакмица у Евролиги на домаћем терену и имала учинак од десет победа (табела ће због познатих околности рећи да је скор 10-4). На свакој утакмици имала је невероватну подршку без које сјајних 10 победа не би било могуће остварити. То је тај хук са трибина какав има само Црвена звезда и који се памти и препричава, сеже далеко широм Европе па о њему са бираним речима прича и Серхио Љуљ, двоструки освајач Евролиге који пуних 15 година наступа у најјачем европском такмичењу и сигурно да је мало меродавнијих кошаркаша да говоре на ту тему.

То је потврда, али не и доказ. Доказ је оно што сваки Звездаш осећа у својој кући. Таква емоција се не описује речима, она се доживљава. Најбољи доказ за то је сусрет Луке Митровића и Луке Ивезића који је изазвао најдубље емоције код свих Звездаша, али и љубитеља кошарке и спорта широм Европе. Гест Митровића садржао је све вредности које Црвена звезда носи са собом, а одушевљење младог Луке дефинисало емоцију коју са собом носи Црвена звезда. Више од игре! Више од клуба!

КК Црвена звезда и овом приликом говори свим Звездашима ВЕЛИКО ХВАЛА. Године за нама и пандемија одузели су нам прилику да уживамо у свакој утакмици како само ми умемо и да у ритму бубња и дланова ’’ломимо’’ своје ривале. Вратили смо се. Поново смо на највећој сцени и поносно наступамо у свакој утакмици било у Београду, Монаку, Барселони, Мадриду, Москви или Каунасу. Знамо ко смо, шта представљамо и знамо шта имамо. Црвена звезда нема чега да се боји јер није сама! Идемо даље!

Претходни текстЗвезда славила у дербију
Следећи текстЦрвено-бели дочекују ФМП (понедељак, 18)