У сусрет противнику – Раднички 1923

78

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују Раднички из Крагујевца у оквиру 30. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели момци ће покушати да забележе још једну победу у домаћем шампионату, након што су у претходној рунди славили убедљиво против нишког Радничког са 5:1.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са Радничким 1923 смо се до сада у историји састали укупно на 51 сусрету. У оквиру првенства одиграно је 27 мечева, пет куп дуела и чак 19 пријатељских утакмица. Црвена звезда је победила на 38 дуела, десет пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички. Такође, гол разлика је на страни нашег тима и износи 106:22.

Последњи пут Црвена звезда и Раднички су се састали 31. октобра прошле године у оквиру 15. кола домаћег шампионата. На мечу који је одигран на “Чика Дачи” изабраници Дејана Станковића су однели рутинску победу са 3:0, а стрелци су били Мирко Иванић, Милан Павков и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за меч Звезде и Радничког 1923 су у продаји, а можете их набавити онлајн путем преко линка: хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс/. Такође, улазнице можете купити и на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова, као и сутра од 10 сати па све до почетка утакмице по следећим ценама:
Север – 400
Исток – 600
Запад – 800
ВИП Запад – 1200
ВИП 1 – 2500
ВИП 2 – 2500
ВИП Галерија – 4000

Наш клуб је приредио сјајно изненађење за све звездаше па ће тако свако ко буде купио карту за меч са Радничким моћи да присуствује утакмици против вечитог ривала, уколико се она буде играла на стадиону “Рајко Митић”.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 17 часова. Такође, будите и уз наш студијски програм на Звезда ТВ-у и истоименом Јутјуб каналу који ће трајати преко три сата, а имаћете могућност да пратите меч из три различита угла. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се налази на првом месту на табели у Суперлиги Србије са 78 освојених бодова. Изабраници Дејана Станковића су у домаћем првенству славили на 25 утакмица, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз уз гол разлику 75:16. Наш тим је од старта пролећног дела шампионата забележио све победе, што само показује да се црвено-бели момци налазе у сјајној форми. На последњој утакмици у националном првенству наш тим је савладао убедљиво Раднички из Ниша са 5:1. Чак три поготка је постигао Александар Катаи док су се још у листу стрелаца уписали још Ел Фарду Бен и Ненад Крстичић.

Крагујевачки Раднички заузима тринаесту позицију у домаћем шампионату са укупно 30 бодова. Екипа која се ове сезоне вратила у Суперлигу Србије је остварила осам тријумфа, пет пута су одиграли нерешно, док су доживели чак 15 пораза уз гол разлику 26:46. Од почетка друге полусезоне на осам сусрета су победили на четири меча, два пута су ремизирали уз исто толико изгубљених дуела. На последњем мечу у националном првенству су савладали Војводину са 3:2, а голове за тим Ненада Лалатовића су постигли Милош Видовић, Марко Мирић и Немања Томић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најефикаснији фудбалер Радничког 1923 јесте бивши играч нашег тима Марко Мирић који је у осам наврата ове сезоне успео да погоди мрежу. На листи стрелаца са четири гола га прати Вељко Трифуновић који је прошао омладинску школу Рада. Као најбољи асистент истиче се десни бек Александар Варјачић који је у три наврата пронашао саиграче за гол, а једно проигравање мање упутио је искусни Немања Томић. На голу је стандардан осамнаестогодишњи Огњен Лукић који је прошао Звездину школу, а у дефанзивној линији је Алекса Дамјанац. Од искуснијих играча поред Томића треба напоменути Николу Андрића, везне играче Милоша Видовића, Стевана Ковачевића, као и Драгољуба Срнића. У нападу поред младог Ђорђа Максимовића важна карика је и искусни центарфор Војо Убипарип.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца биће Данило Николић, а крај аут линија помагаће му Матија Олајош Нађ и Драган Перановић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Немања Петровић, четврти судија биће Марко Срећковић, док ће делагат меча бити Иван Пешић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:
-16:00 Спартак – Колубара
-18:30 Младост – Раднички Ниш

Недеља:
-14:00 ТСЦ – Вождовац
-19:05 Чукарички – Партизан

Понедељак:
-18:30 Напредак – Металац
-18:30 Радник – Нови Пазар
-18:30 Војводина – Пролетер

Претходни текстЗа крај сезоне у Евролиги – пао је првак Европе!
Следећи текстПетарда омладинаца за полувреме