„Покер“ омладинаца у Бачкој Тополи

75

Омладинци Црвене звезде убедљиво су савладали ТСЦ у Бачкој Тополи, резултатом 4:0 у оквиру 20. кола националног шампионата. Изабраници Милана Стегњајића су током целе утакмице контролисали дешавања на терену, и потпуно заслужено уписали важна три бода у борби за титулу. Мрежу домаћих „начео“ је Михајло Милосавић средином првог дела игре, а пред одлазак на паузу мрежу је затресао и Лука Лечић. У другом полувремену победу су потврдили Данило Теодоровић и Марко Стојановић, који су по једном погађали гол противника.

ТСЦ – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Терени Омладинске школе „ФК ТСЦ“, Бачка Топола.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Милосавић у 24, Лечић у 40, Теодоровић у 60. и Стојановић у 83. минуту.

Жути картони: Бојовић (Црвена звезда).

ТСЦ: Илић, Виола, Милошевић, Бугарин, Крунц (од 46. Остојић), Шушњар, Станчић, Прерадов, Петровић, Свилар, Кангрга (од 46. Мијаиловић).

Црвена звезда: Маринковић, Мимовић, Мелентијевић, Ђермановић, Радојевић (од 72. Марић), Лечић (од 77. Видојевић), Стојановић, Милосавић (од 72. Бранковић), Николашевић (од 68. Кахвић), Пиргић (од 34. Бојовић), Теодоровић.

Црвено-бели су од самог старта вршили притисак на дефанзивну линију противника,а прво велико узбуђење виђено је у 13. минуту. Мимовић је пробио по десном боку, ушао у средину и послао пас до Теодоровића, који је из окрета оштро пуцао десном ногом у даљи угао, али је лопта прошла неколико центиметара поред леве стативе. Притисак наших бисера се наставио, па је тако у 22. минуту виђено ново узбуђење. Милосавић је центрирао након корнера, а највиши у казненом простору је био Теодоровић, који је закачио лопту главом, али је она завршила поред гола.

Труд црвено-белих исплатио се у 24. минуту, након сјајне акције. Теодоровић је правим „слаломом“ по левом боку пробио кроз одбрану противника, ушао у шеснаестерац и асистирао Милосавићу, којем није било тешко да са пет метара пошаље лопту у ближи угао, за заслужену предност наше екипе. Два минута касније, виђена је нова прилика пред голом домаћих. Стојановић је добио лопту на двадесетак метара од гола, наместио се и „опалио“ у даљи угао, али је чувар мреже домаћег тима био довољно сконцентрисан, те се резултат није променио.

У 35. минуту запретио је и Бојовић. Поново је Теодоровић био тај који је проиграо саиграча, а крилни нападач нашег тима је након продора по десној страни, из незгодне ситуације гађао у ближи угао, међутим, лопта је завршила преко гола. Само минут касније, заменили су улоге Бојовић и Теодоровић. Управо Бојовић је после комбинације са Мимовићем прошао по десној страни и оштро центрирао на петерац, где се нашао Теодоровић, који је из прве шутирао, алио такође преко гола.

Шансе су наставиле да се ређају, па је тако у 40. минуту виђено ново узбуђење. Милосавић је добро извео ударац из угла, највиши у скоку је био Бојовић, који је спустио главом пред гол, а Лечић се добро снашао и спровео лопту у мрежу уз десну стативу.

Изабраници Милана Стегњајића наставили су са сјајном игром, па је тако у 60. минуту на семафору стајало великих 0:3 за нашу екипу. Милосавић је добро центрирао после слободног ударца на прву стативу, где се одлично кретао Теодоровић, који се само „поклонио“ и главом послао лопту у мрежу, за убедљиву предност наших јуниора. Запретили су и гости у 70. минуту преко Прерадова, али је сјајно реаговао талентовани голман Стефан Маринковић, и спречио промену резултата.

Три минута касније, могао је Теодоровић поново да затресе мрежу. Кахвић је сјајно послао лопту преко одбране управо до Звездине „деветке“, а Теодоровић је након доброг пријема грудима шутирао у ближи угао, међутим поред леве стативе. У 83. минуту виђено је ново узбуђење. Бранковић је сјајно пребацио одбрану домаћих и пронашао Стојановића, који је у стилу најбољих нападача примио лопту грудима, и волеј ударцем „закуцао“ лопту у мрежу.

Претходни текстКатаи главом!
Следећи текстКадети протутњали кроз Ниш