Катаи главом!

58

Фудбалери Црвене звезде су остварили битну победу (5:1) против екипе Радничког из Ниша на тешком гостовању, а посебну пажњу на овом мечу је на себе скренуо везни играч нашег тима Александар Катаи који је постигао несвакидашњи хет-трик, с обзиром да је сва три пута лопту у мрежу послао главом.

Популарни Магико је већ на самом старту меча наговестио да утакмица против Радничког може бити једна од оних када му све иде од руке и готово нико не може да га заустави. Тако је и било, а момак пореклом из Србобрана је још једном оправдао чувену Звездину десетку и потвдио да је достојан дреса који са собом носи велику тежину. Три гола у мрежи Радничког за свега 60 минута игре, а на семафору се понављало само једно име, Александар Катаи. Навикли су навијачи Црвене звезде да се диве потезима везног играча нашег тима, али мало ко би помислио да ће момак који поседује магију у ногама сва три гола постићи главом и уз то асистирати Бену поново главом за партију из снова. После ове утакмице једна ствар је и више него јасна – Катаи може све!

Низ прелепих потеза који су резултирали головима је започет у 25. минуту. Родић је сјајно прошао по левој страни, упутио центаршут у петерац, а Катаи сигурно погодио за предност црвено-белих. На полувреме се отишло са нерешеним резултатом, али се Катаи побринуо да већ на старту другог дела игре дође до промене резултата. Играо се 48. минут када је Драговић центрирао, а његов млађи колега Ераковић спустио главом лопту, која је закачила играча Радничког и стигла до Катаија који је још једном мирно и ефикасно главом спровео у мрежу екипе из Ниша. Већ у 61. минуту је Звездина десетка фантастичну партију крунисала хет-триком, а да све буде посебније и трећи гол је постигнут главом. Поново се Родић нашао у улози асистента, а момак коме је ово други мандат у Црвеној звезди се убацио из другог плана и главом послао лопту у мрежу Радничког.

Утакмица против Радничког је трећа ове сезоне на којој је Катаи постигао хет-трик. Претходно је наш везни играч три гола на једном мечу постигао против лучанске Младости у јесењем делу сезоне, као и против Новог Пазара на прослави 77. рођендана нашег клуба. Хет-трик против Радничког је Катаију уједно и пети у Црвеној звезди. Први пут је три гола у црвено-белом дресу популарни Магико постигао 8. маја 2016. године на гостовању Борцу из Чачка, а управо је те сезоне био и најбољи стрелац нашег клуба са 23 постигнута гола.

Претходни текст„Ноћи за памћење“ – Вече када је Звезда срушила Ливерпул
Следећи текст„Покер“ омладинаца у Бачкој Тополи