У сусрет противнику – Раднички Ниш

47

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова и 15 минута гостују нишком Радничком на “Чаиру“ у оквиру 29. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да након одличних игара у домаћем шампионату и репрезентативне паузе наставе победнички низ и остваре нови тријумф у првенству.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Радничког смо до сада одиграли 117 утакмица. Тријумфовали смо 79 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 240:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0.

Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког у првенству је одигран 24. октобра прошле године, а наш тим је славио са 1:0. Једини погодак за црвено-беле на том мечу постигао је Ел Фарду Бен. Након тога сусрели смо се са екипом из Ниша у осмини финала Купа Србије, где је Звезда била боља после извођења једанаестераца на Маракани са 3:2. Са беле тачке за наш тим су погађали Александар Катаи, Мирко Иванић и Гелор Канга.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за гостовање нашег тима у Нишу, моћи ћете да купите на благајнама стадиона “Рајко Митић“ по цени од 500 динара данас до 17 часова. Изабранике Дејана Станковића очекује још један изазов у борби за титулу, а управо зато, црвено-белим момцима је неопходна подршка свих вас, који сте увек до сада били ветар у леђа нашем тиму.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце на “Чаиру” ће моћи да гледају директан пренос утакмице 29. кола Суперлиге Србије, између Радничког из Ниша и Црвене звезде, на каналу Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 16 часова и 15 минута, као и преко студијског програма на Звезда ТВ-у, као и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а ви ћете имати могућност да пратите меч из три различита угла. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 75 освојених бодова, а исто толико има и лидер табеле екипа вечитог ривала. Црвено-бели су славили на 24 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 70:15. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила девет победа и један пораз. У домаћем шампионату имамо максималан скор седам од седам добијених мечева. Редом су савладани Чукарички, Пролетер, Партизан, Вождовац, Нови Пазар, Металац и Колубара. Наш тим игра изузетно ефикасно од старта пролећног дела шампионата у Суперлиги Србије, а томе сведочи и чињеница да смо постигли чак 20 погодака, а примили само два гола.

Раднички из Ниша се налази на четвртом месту на табели у Суперлиги Србије са 40 бодова. На 28 одиграних утакмица до сада су остварили тријумфовали на девет дуела, чак 13 пута су одиграли нерешено, док су поражени на шест дуела. Од старта пролећног дела шампионата на седам мечева, највише су пута ремизирали и то против Вождовца, Новог Пазара, Металца и Радничког из Крагујевца. Пораз су доживели од Партизана на самом старту друге полусезоне, а били су бољи два пута миниланим резултатом од Војводине и Колубаре.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Радничког је Миљан Шкрбић са девет погодака, али се снажни центарфор опоравља од повреде већ дуже време. На листи стрелаца прате га крилни нападач Стефан Митровић са седам голова, а потом и Бранислав Томић, као и Никола Вујадиновић штопер Радничког који су постигли два поготка. Са три асистенције Бранислав Томић је управо први на листи асистената. Од истакнутијих фудбалера треба споменути сјајног голмана Филипа Дујмовића, али и искусне и прекаљене – Александра Ковачевића, Александра Пејовића, Лазара Арсића и Филипа Касалицу. Током зиме је стигло и капитално појачање у виду Виктора Живојиновића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 28. кола Суперлиге Србије између нишког Радничког и Црвене звезде биће Милан Митић. Поред аут линија помагаће му Чедомир Андрејић и Стефан Војнић. Четврти арбитар биће Александар Живковић, делегат меча Вук Блечић, а посматрач суђења Зоран Петровић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милован Ристић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:15 Нови Пазар – Напредак
-18:30 Колубара – Младост

Субота:

-14:00 Партизан – ТСЦ
-14:00 Раднички 1923 – Војводина
-18:30 Металац – Спартак

Понедељак:

-16:15 Вождовац – Радник
-18:30 Пролетер – Чукарички

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстПознати термини одложених мечева Црвене звезде у АБА лиги