ЕЛ: Пораз у Минхену, црвено-бели без шансе за Топ8

73

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Бајерна у Минхену 82:57 (15-18, 27-15, 21-10, 19-14), у мечу 33. кола Евролиге.

На два кола пре краја регуларног дела сезоне, Црвена звезда је на скору 11-15, док је осмопласирани Бајерн на 13-12, а овим поразом црвено-бели су изгубили све шансе да се домогну Топ 8.

Наредни меч екипа Црвене звезде игра већ у недељу у Каунасу против Жалгириса, а преостале две утакмице у такмичењу добра су прилика да се добрим утакмицама оконча солидна сезона у Евролиги.

Најефикаснији у екипи Бајерна били су Рубит са 22, Томас са 16 и Јарамаз са 12 поена, Лучић је уписао пет поена. У екипи Црвене звезде најефикаснији су били Калинић са 12 и Митровић са 11 поена.

Црвено-бели су добро отворили утакмицу и то серијом 9-0 након стартног коша домаћина, виђена је изједначена прва четвртина коју је екипа Црвене звезде добила резултатом 18-15. Међутим, то је практично било све. Рубит је преузео одговорност у нападу, придружили су му се Хилијард и Хантер, са друге стране није било решења у нападу, и Бајерн је на полувремену већ имао плус 9 (42-33). У другом полувремену након лошег старта и сушних 4 минута игре без поена, све је практично било завршено. Црвено-бели без два понајбоља дефанзивца Холинса и Лазића нису имали ни снаге, ни енергије да учине нешто више у утакмици која се играла за шансу да се екипа пласира у Топ 8 фазу.

Црвено-бели су надскочили ривала (35-29), извели 18 слободних бацања и убацили 13, али домаћин је имао много више асистенција (18-10), и значајно боље проценте шута за два и за три. поена

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић 4, Волтерс 7, Давидовац, Симоновић, Митровић 11, Калинић 12, Добрић 8, Ивановић 7, Марковић, Вајт, Кузмић 8, Топић. Тренер: Дејан Радоњић.

Екипа Црвене звезде путује у суботу у јутарњим часовима у Литванију, меч са Жалгирисом на програму је у недељу од 19 сати. Црвено-бели евролигашку сезону завршавају утакмицом 34.кола, наредног петка против Анадолу Ефеса у хали Александар Николић у 21 сат.

Претходни текстЗвездине ватерполисткиње спремне за полуфинале плеј-офа
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Каунас (недеља, 18 часова)