Одржан традиционални пливачки митинг „Све пролази, Звезда траје“

141

Пливачки клуб Црвена звезда прославио је 77. рођендан клуба и ове године тадиционално на базену 25. мај, угостивши 1.515 пливача из Србије и држава региона.

Под називом „Све пролази, Звезда траје“ 2022, одржан је пливчки митинг, а у организацији Пливачког клуба Црвена звезда и под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину. Пријатељи клуба који су ове године помогли да се овај пливачки митинг одржи и у склопу својих могућности и узели учешће су: „Nelt grupa“, „Nutrino lab“, „Player.rs“, „Aquaholic“, плесни студио „РЕД СТАР“.

Велика породица Црвене звезде, позната је по хуманитарном раду, па је тако и овај митинг био делом и хуманитарног карактера. Ове године Пливачки клуб Црена звезда помогао је МНРО организацију, која је кроз продају беџева у виду улазница сакупила одређен новчани износ. Такође су представници овог удружења и промотивном трком отворили пливачки митинг.

Барбара Илић (12) из плесног студија „Ред Стар“ је својим наступом на свечаном отварању улепшала свечаност.

На пливачком митингу учествовало је 1.515 такмичара узрасних категорија од 5 до 25 година. Сјајни резултати како лични, тако и оборени рекорди митинга, учинили су ово такмичење атрактивнијим.

Најбоља пливачица митинга је Марковић Јана (2004) из Пливачког клуба Дубочица, са освојена 2.626 бода, а најбољи пливач је Јорданов Георги (2006), са освојена 1.944 бода.

Најбољи пливач ПК Црвена звезда био је Димитрије Ђусић, а најбоља пливачица Дуња Пајић.

Пливачки клуб Црвена звезда се захаљује свим учесницима овог такмичења, као и пливачима Црвене звезде, који су били више него сјајни домаћини.

Претходни текстЦрвено-беле победиле Уб и повеле 1:0 у финалној серији плеј-офа
Следећи текст„Ноћи за памћење“- Изборено европско пролеће после 25 година