Црвено-беле победиле Уб и повеле 1:0 у финалној серији плеј-офа

120

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су победу у првом мечу финала плеј-офа Суперлиге Србије. На гостовању је савладан Уб, максимално 3:0.

Меч су боље отвориле домаће одбојкашице које су већ у раној фази сета стекле предност која се кретала до +5. Средином периода имале су 17:12, али је Звезда одличном игром направила серију 5:0 и стигла до изједначења. Уб је бар привремено зауставио серију Звезде и спречио потпуни преокрет, успео да у наредним минутима диктира резултат, али кад су црвено-беле стигле до 21:21 више нису смањивале притисак и овај период игре добиле 25:21 и повеле 1:0,

На крилима преокрета у првом сету Звезда је други период од старта контролисала и игру и резултат. Одмах су повеле, а током сета предност повећавале и она се током већег дела сета кретала до +5. Уб је у пар наврата успео да се приближи на само два поена, али би Звезда врло брзо разлику вратила на пет поена. На крају сета 25:17 за вођство 2:0.

Желеле су домаће одбојкашице да у трећем период направе преокрет, али су црвено-беле и у овом сету задржале своју игру, свој ритам и нису дозволиле Убу да озбиљније запрети. Током целог периода су биле у вођству и овај сет добиле 25:16, за максималну победу 3:0 и вођство 1:0 у финалној серији.

Са 17 поена Дајана Бошковић је била најефикаснија на мечу, у тиму Уба Љиљана Ранковић је уписала 13 поена.

Друга утакмица на програму је у среду, 30. марта на Бањици од 16,30. Титулу шампиона освојиће екипа која прва дође до три победе.

УБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)
Уб, хала: Спортска хала „Уб“. Гледалаца: 1200. Судије: Томислав Поповић и Ђорђе Зеленовић. Трајање меча: 68 минута.

УБ: К.Ђорђевић (либеро), С.Ђурђевић (либеро), Глигорић 6, Јакшић 1, Новосел 1, Веселиновић, Лукић, Петрановић, Ранковић 13, Ерић 2, Кецман 4, Ђорђевић, Медић 8, Врцељ. Тренер: Маријана Боричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 8, Милојевић (либеро), Дрча 7, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Ашоња, Лазић 11, Јањић, Делић 8, Станковић (либеро), Бошковић 17, Родић 6. Тренер: Милан Гршић.

Претходни текстЗвезда ТВ | Заједно смо јачи
Следећи текстОдржан традиционални пливачки митинг „Све пролази, Звезда траје“