Звездини бисери окосница репрезентације

90

Омладинска и кадетска репрезентација Србије окупиле су се за нове изазове који их очекују, а оно што нас посебно радује то је да се у две поменуте селекције налази чак 17 фудбалера Црвене звезде, по чему је наш клуб далеко испред свих.

Други круг квалификација за пласман на Европско првенство када је реч о фудбалерима до 19 година – померен је, с обзиром на то да је у групи са Србијом, осим Холандије и Норвешке, и репрезентација Украјине. У складу с тим, турнир ће бити одигран у Холандији у првој недељи јуна, а надамо се да ће чета Александра Јовића успети да се пласира на шампионат који се игра у Словачкој од 20. јула до 2. августа. Подсетимо, само победник у групи ће имати ту част да се нађе на највећој јуниорској европској смотри.

Упркос томе, наши јуниори ће 26. марта одмерити снаге са првим тимом ТСЦ-а, а у сваком случају, очекује се да фудбалери који су и сад добили позиве, буду ту у првој недељи јуна. На списку су: Марко Ћопић (2003, голман, позајмљен Радничком из Сомбора), Урош Лазић (2003, десни бек, позајмљен Графичару), Стефан Деспотовски (2003, десни бек, позајмљен Графичару), Стефан Лековић (2004, штопер, позајмљен Графичару), Никола Станковић (2003, централни везни, први тим Црвене звезде), Никола Кнежевић (2003, предњи везни, позајмљен Графичару), Никола Мотика (2003, крилни нападач, први тим Црвене звезде), Никола Митуљикић (2003, крилни нападач, позајмљен Графичару) и Јован Митуљикић (2003, крилни нападач, позајмљен Графичару). На списку је и Марко Лазетић, дете Црвене звезде и фудбалер који је током зиме појачао Милан, након што је оставио сјајан утисак у нашем сениорском тиму.

Наше кадете зато чека друга рунда квалификација где ће одмерити снаге са Турском (23. март), Словенија (26. март, домаћин) и Велсом (29. марта) када ће покушати да као првопласирани у групи изборе за визу за Израел где ће се одржати шампионат од 16. маја до 1. јуна. На списку селектора Радована Кривокапића налазе се: Стефан Маринковић (2005, голман), Коста Недељковић (2005, десни бек), Алексеј Вукичевић (2005, штопер), Јован Шљивић (2005, предњи везни), Матеја Радоњић (2005, предњи везни), Мирко Николашевић (2005, крилни нападач), Јован Мијатовић (2005, крилни нападач) и Матеја Бубањ (2005, центарфор).

Претходни текстСлавија поново води у полуфиналу
Следећи текстБрој 1 у 2021. Марко Ђокић освојио прву титулу наранџанстог нивоа