Звездиних рекордних 15.000 бодова у 2021/22. на УЕФА листи

85

Фудбалери Црвене звезде су златним словима исписали још једну страницу историје нашег клуба, а пласманом у осмину финала Лиге Европе и још једном феноменалном европском сезоном црвено-бели момци су обезбедили 34. место на УЕФА ранг листи и нових 15.000 бодова.

Европска сезона за памћење је сада већ иза нас, а изабраници Дејана Станковића су још једном показали да је Црвена звезда на месту где и заслужује да буде, у европском врху. Резултати који су остварени у сезони 2021/22. су довели наш клуб на 34. место УЕФА ранг листе. Победа која је остварена у реванш мечу осмине финала Лиге Европе над Глазгов Ренџерсом, иако није била довољна за пролаз у четвртфинале је изузетно занчајна за наш тим на више поља. Управо та победа је Црвеној звезди донела нових 2.000 бодова, што укупно износи 15.000 бодова за клупски коефицијент, колико је освојено ове сезоне.

Осим погодности који је наш клуб сам себи обезбедио наставио је да доприноси српском фудбалу као што је то био случај и претходних година. Овом победом Црвена звезда је обезбедила нових 500 бодова за национални коефицијент.

Напредовао је наш клуб на УЕФА ранг листи за једну позицију и тренутно се може похвалити чињеницом да има 46.000 бодова. Константни раст на ранг листи је оно што може да радује целокупну звездашку јавност. Треба напоменути да је Црвена звезда у сезони 2019/20. освојила 6.000 бодова док је у сезони 2020/21. обезбедила 10.000 бодова за клупски коефицијент. Још једна замиљива чињеница је да уколико рачунамо само ову сезону, више бодова од црвено-белих је освојило свега 17 клубова.

Претходни текстЗвезда ТВ | Једина љубави живота мог
Следећи текстУ сусрет противнику – Колубара