У сусрет противнику – Колубара

56

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 30 минута дочекују Колубару у оквиру 28. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да забележе нови првенствени тријумф након што су у претходној рунди савладали Металац на гостујућем терену.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се до сада само једном сусрела са Колубаром у својој славној историји. Први дуел наш тим и екипа из Лазаревца су одиграли у јесењем делу шампионата у оквиру 13. кола домаћег шампионата. Црвено-бели момци су тријумфовали веома убедљиво резултатом 7:1. Голове за наш тим су постигли Милан Павков и Мирко Иванић који су у два наврата затресли мрежу ривала, док су по једном погађали Александар Драговић, Ел Фарду Бен и Марко Лазетић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Наш клуб је у знак велике подршке приредио изненађење за све навијаче који су бодрили црвено-беле на реванш мечу осмине финала Лиге Европе против Глазгов Ренџерса, тако што ће сви звездаши који су присуствовали том мечу моћи бесплатно да уђу на трибине стадиона “Рајко Митић”. Поред тога благајне нашег највећег стадиона ће бити отворене како би навијачи који нису били на утакмици између Црвене звезде и Глазгов Ренџерса могли да купе улазницу за дуел против Колубаре, а цене су следеће:

Север: 300
Исток: 400
Запад: 500
ВИП Запад: 1000
Вип 1: 2000
Вип 2: 2000
ВИП Галерија: 3000

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце ће моћи да гледају директан пренос утакмице 28. кола, између Црвене звезде и Колубаре на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком у 18 часова и 30 минута. Такође, можете пратити пренос утакмице из три угла током студија на Звезда ТВ-у, а наш програм ће трајати преко три сата. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 72 освојена бода, а исто толико има и лидер табеле екипа вечитог ривала. Црвено-бели су славили на 23 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 67:15. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила осам победа и један пораз. У домаћем шампионату имамо максималан скор шест од шест добијених мечева. Редом су савладани Чукарички, Пролетер, Партизан, Вождовац, Нови Пазар и Металац. У Купу Србије смо елиминисали Раднички из Ниша, док су црвено-бели једини пораз доживели у осмини финала Лиге Европе на гостовању Ренџерсу, али смо на последњем дуели славили над шкотским представником на пуној Маракани са 2:1 у оквиру реванш меча у другом по јачини такмичењу на Старом континетну.

Колубара се тренутно налази на десетој позицији на табели са 33 освојена бода. Екипа из Лазаревца је забележила десет победа, три ремија и 14 пораза уз гол разлику 27:47. У наставку сезоне су тријумфовали на три сусрета, а успели су да освоје три бода против Вождовца (1:0), Новог Пазара (2:1) и Војводине (1:0). Одиграли су нерешено против Радничког 1923 (0:0), док су поражени од стране Радничког из Ниша (1:0) и Металца (1:0).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Колубаре је нападач Урош Ђурановић са десет поготка, а поменути центарфор је појачао тим из Лазеревца у летњем прелазном року прошле године. Са четири гола на листи стрелаца прати га офанзивни везни фудбалер Богдан Младеновић који је пристигао из Војводине у Колубару. Центарфор Дејан Ђенић и штопер Василије Бакић су дали по три гола. Најбољи асистент екипе из Лазаревца јесте крилни нападач Милош Ђокић, а десни бек Колубаре Никола Јанковић има три мање на свом конту. На голу је стандардан Дејан Станивуковић, а у дефанзивној линији капитен Никола Васиљевић. У последњој трећини терена треба напоменути искусног тридесетчетворогодишњег Немању Андрића, као и десетку Колубаре предњег везоног фубалера Милоша Зечевића који је из Рудара из Пљевља стигао у Лазаревац.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 28. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Колубаре биће Момчило Марковић. Поред аут линија помагаће му Милан Минић и Атила Хармат. Четврти арбитар биће Никола Николић, делегат меча Марко Јовановић, а у ВАР соби седеће Ненад Минаковић и Горан Бељин.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

-Петак:

18:00 ТСЦ – Пролетер

-Субота:

14:00 Раднички 1923 – Раднички Ниш
16:00 Напредак – Вождовац
18:00 Војводина – Чукарички

-Недеља:

14:00 Спартак – Нови Пазар
16:00 Младост – Металац
17:00 Радник – Партизан

Претходни текстЗвездиних рекордних 15.000 бодова у 2021/22. на УЕФА листи
Следећи текстСкоро па савршена Звезда