У сусрет противнику – Глазгов Ренџерс

55

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 45 минута дочекују Ренџерс на стадиону ”Рајко Митић” у оквиру реванш утакмице осмине финала Лиге Европе. Имаће тежак задатак пред собом изабраници Дејана Станковића с обзиром да имају три гола заостатка из првог меча одиграног у Глазгову, али по приказаној игри на Ајброксу црвено-бели имају квалитет на избор позитиван резултат на свом стадиону.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш тим се до сада укупно осам пута састао са шкотским представником у оквиру европских такмичења. Црвено-бели су славили на два сусрета, исто толико пута није било победника на сусретима ове две екипе, док је тим из Глазгова био бољи на четири меча, уз гол разлику 13:10 у корист Ренџерса. Први дуел смо одиграли против Ренџерса 1964. године, победу су однели тада домаћини са 3:1, док је једини гол за наш тим постигао је Боривоје Костић.

Последњи пут Звезда и Ренџерс су се састали 10. марта у оквиру првог меча осмине финала Лиге Европе на Ајброксу, а победу су однели домаћи фудбалери са 3:0. Упрскос томе наши играчи су одиграли одличну утакмицу где су креирали много изгледих прилика.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

У продаји су улазнице за реванш меч у Београду по следећим ценама:

Север: 1.800дин
Југ: 1.800дин
Исток: 3.500дин
Запад: 4.500дин
ВИП запад: 7.500дин
ВИП 1/ ВИП 2: 15.000дин
ВИП галерија: 18.000дин
5 Звездиних звезда: 30.000дин

До карата можете доћи онлајн, путем линка https://crvenazvezda.iticket.rs/. Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на Маракани ће моћи директан пренос утакмице осмине финала Лиге Европе између Глазгов Ренџерса и Црвене звезде да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 45 минута, као и на каналу РТС1 са истим почетком. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је изборила директан пласман у осмину финала Лиге Европе као прва екипа у групи Ф у конкуренцији са Брагом, Мидтјиландом и Лудогорецом. У првом сусрету нашег тима у осмини финала одиграном у Глазгову против Ренџерса, наш тим је поражен са 3:0. Упркос томе изабраници Дејана Станковића су одиграли сјајну утакмицу, а срећа није била на нашој страни. Уз три поништена поготка због офсајда, нисмо успели да искористимо једанаестерац, а и пречка је била савезник домаће екипе у једном наврату.

Ренџерс је у претходној рунди Лиге Европе савладао Борусију Дортмунд укупним резултатом 6:4. Прво су славили са 4:2 у Немачкој, док су ”кући” одиграли 2:2. У првом мечу са Звездом су однели победу од 3:0, а голове су постигли Таверније, Морелос и Балогун.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Ренџерса је колумбијски нападач Алфредо Морелос са 13 постигнутих голова. На листи стрелаца га прате централни везни играч Џо Арибо, центарфор Фешн Сакала и још један нападач Кемар Руф, а ова тројица играча су постигла седам голова. Најбољи асистент екипе из Глазгова је Џејмс Таверније са невероватних 13 асистенција, а у том сегменту се издвајају још и бочни нападач Рајан Кент који је у девет наврата проиграо саиграче за гол, као и Морелос са седам асистенција. Један од најпознатијих играча Ренџерса јесте свакако Арон Ремзи који је из Јувентуса дошао у Глазгов. Од фудбалера који су углавном стартери истичу се искусни четрдесетогодишњи чувар мреже Алан Макгрегор, штопери Леон Балогун и Конор Голдсон, као и леви бек Борна Баришић. Шеф стручног штаба Ренџерса је холанђанин Ђовани ван Бронкхост који је некада играо за Барселону, Арсенал, Фејнорд и управо Ренџерс.

СУДИЈА МЕЧА

Главни артибар на мечу Звезде и Ренџерса на Маракани биће румунски судија Иштван Ковач. Крај аут линија помагаће му сународници Василе Флорин Маринексу и Овидиу Артене. У ВАР соби седеће немачки арбитри Кристиан Дингерт и Харм Осмерс.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-18:45 Бајер Леверкузен – Аталанта
-18:45 Галатасарај – Барселона
-18:45 Монако – Брага
-21:00 Ајнтрахт – Реал Бетис
-21:00 Лион – Порто
-21:00 Вест Хем – Севиља

Претходни текстНајубедљивије европске победе на Маракани
Следећи текстТема дана | Организација конференције за медије пред дуел Звезде и Ренџерса