Црвено-бели дали и последњи атом снаге за огромну победу

71

Распоред није могао да буде тежи, умор је хтео да дође по своје, али црвено-бели о томе нису мислили. Звали су своју публику у помоћ, она је дошла у великом броју и пружила енергију каква се само пожелети може. Међу навијачима био је и први рекет света Новак Ђоковић, као легенда Црвене звезде Зуфер Авидја и многи други знаменити Звездаши. Дејан Радоњић и његови изабраници су пожелели, жеље су им се испуниле, а они су знали да узврате.

Борба до последњег атома снаге, гранитна одбрана када је то било потребно и одлична решења у нападу трасирали су пут до победе, много вредне победе. Црвена звезда – Макаби 84:77!

Статитстика ће сакрити колики су тимски труд уложили црвено-бели да дођу до тријумфа. Сакриће бацање по паркету, бескомпромисну борбу и труд уложен за ову велику победу. Она неће сакрити учинак Николе Калинића који је меч завршио са 15 поена, пет скокова и пет асистенција. Сјајан је био Нејт Волтерс који је убацио 12, док је Огњен Добрић меч завршио са 10 поена и пет скокова. Остин Холинс је убацио 11, али је његова повреда колена била извесно и једини лош моменат у дворани ”Александар Николић”.

Енергија са трибина била је велики импулс за црвено-беле. Умор се заборавио када је кренула утакмица, а играчи Црвене звезде упијали су снажну подршку са трибина. Одбрана је била савршена, фантастичан нападачки тим какав је Макаби сведен је на само десет поена у првој четвртини. На другој страни паркета ређале су се минијатуре Холинса који је већ у првих 10 минута имао девет поена, али је импоновала тимска игра изабраника Дејана Радоњића. У таквим околностима природан след догађаја био је 14 поена предности за Звезду након прве четвртине – 24:10.

Макаби је мини-серијом 5:0 смањио предсност црвено-белих, али је реакција након тајмаута тренера Радоњића била снажна. Погађали су Холинс и Добрић, а након поена Огњена Кузмића црвено-бели су дошли до највећег вођства на утакмици – 35:19.

Ипак, разиграли су се преискусни интернационалци у редовима Макабија – Вилбекин и Нанели пре свих. Серија 8:0 Макабија вратила је на једноцифрени заостатак ”понос Израела”. Одговор је био у рукама капитена Лазића који је постигао тројку, међутим Нанели је вратио истом мером. Стигла је у право време тројка Ивановића, али је Нанели погађао у серији и држао Макаби у игри. Након тројке Вилијамса гости су пришли на три поена заостатка – 42:39. То је био резултат на полувремену.

Трећа четвртина почела је како се и друга завршила, тројком Вилијамса. Ипак, реакција је била силовита. Погађали су редом – Волтерс, Калинић и Вајт и црвено-бели су за тили час били на плус девет – 51:42. Уследило је закуцавање Кузмића на асистенцију Холинса и Звезда је поново имала двоцифрену предност – 53:42.

Ипак, црвено-бели су пропустили неколико шанси да се додатно одвоје, а то је искусни ривал дочекао и новом серијом пришао поново и изједначио резултат – 57:57. Преокренуо је Макаби преко расположеног Дибартоломеуа, али је онда стигла тројка Огњена Добрића – 62:60, а већ у следећем нападу је популарни Шеги изнудио три слободна бацања. Шест узастопних поена Добрића донели су предност од пет поена Звезди пред последњу четвртину – 65:60.

Одбрана је опет била чврста. Макаби није могао да нађе решења, а погађали су Лазаревић, Давидовац и Никола Ивановић после чије тројке је дворана експлодирала – 72:60.

Ипак, Макаби је успео још једном да се врати у игру и то серијом 10:2 којом су Израелци пришли на четири поена заостатка – 74:70. Одговорили су Волтерс и Калинић, али и Добрић изузетно пожртвованом одбраном (78:70). Погодио је Нанели тројку из очаја, али је одговорио Лука Митровић. Црвено-бели су газили ка вредном тријумфу.

Црвена звезда мтс – Макаби 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17)

Црвена звезда мтс : Лазаревић 2, Волтерс 12, Давидовац 5, Митровић 6 (6ск), Лазић 3, Калинић 15 (5ск, 5ас), Добрић 10 (5ск), Холинс 11, Симоновић, Ивановић 7, Вајт 5, Кузмић 8.

Претходни текстЦрвено-беле сигурне на старту плеј-офа
Следећи текстГлазгов Ренџерс – Црвена звезда 3:0 (2:0)