Радоњић и Симоновић: Против Макабија нам треба „она“ атмосфера

34

Кошаркаши Црвене звезде мтс након велике победе и подвига који су направили у мечу са Реалом, немају превише времена за славље, анализу меча који ће се памтити али ни заслужени одмор, јер већ у четвртак стиже екипа Макабија.

Црвено-бели и поред најтежег периода у коме ће одиграти 6 утакмица за 14 дана, а чак 4 за 7, проналазе начине да побеђују највеће европске клубове!

Наредни ривал црвено-белих је Макаби израелски великан који стиже у Београд са жељом да се реваншира за пораз у првом делу сезоне. У Менора Мивтачим Арени у Тел Авиву било је 75:63 у утакмици другог кола.

Ово ће бити 14 дуел два клуба Црвена звезда има позитиван скор 7:6. Пред овај меч тренер Дејан Радоњић који је још током конференције за медије након велике победе над Реалом позвао наше навијаче да испуне халу Александар Николић и улију додатну (преко потребну) енергију тиму у овом тренутку, каже:

Долази нам Макаби, а ритам је жесток. Није то само утакмица синоћ, него и пре два дана, па три дана пре тога… Надам се д аћемо имати довољно енергије да играмо и да будемо конкурентни. Макаби је јако добар, имају играче на свим позицијама који могу да направе проблем. Мораћемо да будемо добри. Верујем да ћемо уз подршку навијача бити довољно добри да се надамо добром резултату – рекао је тренер црвено-белих и упозорио да ова утакмица нема никаквих додирних тачака са оном у Израелу из 2.кола:

Компарација са дуелом у Тел Авиву није реална. Оно што смо тада направили, мени је било јасно и тада да је то велико изненађење. Стварно смо одиграли један добар меч. Нисмо га анализирали пред сутрашњу утакмицу. Они имају нападаче који имају много поена у рукама. Видећемо како ћемо ми да изгледамо, то је највећа енигма. Надам се да ћемо бити добри у оваквом ритму и са оволиким бројем утакмица. Није баш најзахвалније причати о томе након оваквих противника и оваквих утакмица. Очекујем да ће сутра играчи бити мало бољи него данас, да извучемо све из нас – рекао је Радоњић и позвао навијаче да пруже огромну подршку тиму у четвртак:

Очекујем још бољу подршку. Против Реала је била добра, али очекујем бољу. Треба нам још боља! – закључио је Радоњић.

Марко Симоновић: – Очекује нас изузетно захтевна утакмица, они су одмарали у уторак. Иначе ради се о изузетно полетној екипи која доста трчи играју на велики број поена, то је уосталом њихов стил игре већ годинама. Променили су тренера, види се мало и тај утицај у игри, како ће то изгледати сутра то је њихов проблем, ми ћемо се потрудити да одрадимо наш део посла. Велика потрошња је била ,али мора тако против Реала како другачије? Победили смо и тај меч са Реалом може да буде показатељ, да одиграо чврсто да смањимо број поседа и да искористимо и енергију и атмосферу са трибина и да некако сви заједно покушамо да дођемо до енергије која нам сада свакако недостаје – рекао је Симоновић и на крају послао снажну поруку нашим навијачима:

– Мора да гори, заиста сутра мора да гори, баш нам је битно! По мени, ако морам да бирам од свих утакмица – сутра је та када нам заиста треба огромна подршка, да баш буде пуно, бучно. Увек је, али да сутра буде „она“ атмосфера! Поручио је искусни Сима и позвао навијаче да буду уз црвено-беле!

Карте за меч 29.кола Евролиге Црвена звезда мтс – Макаби налазе се у продаји још од 1.марта, а биће у продаји и на дан утакмице на благајни дворане. Дођите и пружите подршку екипи у још једној изузетно важној и тешкој утакмици за наш тим и клуб!

Претходни текстСписак путника за Глазгов
Следећи текстСтанковић: Желимо позитиван резултат пред реванш