Пораз у дербију, сачувано плус 15 и прво место

97

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду резултатом 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21) у утакмици 21. кола АБА лиге.

АБА лига, 21. коло:
Партизан – Црвена звезда 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21)

Дворана: Александар Николић” (Београд)
Судије: Болтаузер, Недовић, Радојковић.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Давидовац и Холинс са по 17 убачених поена.

Црвена звезда је и поред пораза сачувала прво место и бољи међусобни скор јер је у првом дербију славила са 15 поена разлике.

Црвено-бели су тренутно на скоро 17-2 и имају утакмицу мање, Партизан и Будућност на позицијама два и три имају по три пораза, односно 4 пораза.

Екипа Црвене звезде борила се у овој утакмици и поред чињенице да је одиграла две врло тешке евролигашке утакмице у претходних 7 дана и успевала да се враћа из минуса од 13 поена, чак и да приђе на поен заостатка на уласку у последњу четвртину (67:66)

Међутим, без свежине и тренинга на дан утакмице, уз неколико врло проблематичних судијских одлука и врло „чудан“ критеријум који је од почетка меча заузео на првом месту тандем Болтаузер – Недовић, црвено-бели нису издржали, али су остварили један циљ, а то је бољи међусобни скор у евентуалном кругу на врху табеле јер су постигли 4 везана поена у последњих 30 секунди и тако доживели мањи пораз од победе у првом делу сезоне..

Сенку на овај меч бацило је и неспортско понашање репрезентативца Србије Аврамовића који је непристојним гестикулацијама испровоцирао тренера Црвене звезде Дејана Радоњића и целокупну клупу нашег тима, а епилог свега је било искључење тренера црвено-белих који је том приликом зарадио другу техничку грешку.

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс 10, Давидовац 17, Митровић 4, Лазић 3, Калинић 6, Добрић 8, Холинс 17, Симоновић, Ивановић 6, Вајт 7, Кузмић 6.

Екипу Црвене звезде мтс очекују нови изазови, већ у уторак у Београд стиже екипа Реала у заосталом мечу Евролиге, а већ у четвртак гост хале Александар Николић биће Макаби.

Карте за оба меча већ се налазе у продаји.

У наредном колу регионалне лигę, Црвена звезда мтс дочекује екипу Студентског центра.

Претходни текстНајубедљивији тријумф сезоне увертира за завршни турнир Купа Милан Цига Васојевић
Следећи текстКуп је наш! Одбојкашице Црвене звезде освојиле Куп Србије!