Мокра Гора – Црвена звезда Грундфос 25:23 (14:10)

137

Рукометаши Црвене звезде Грундфос поражени су у Краљеву од Мокре Горе, у оквиру 2.кола плеј-аута АРКУС лиге 25:23 (14:10).

Лоше прво полувреме, добро друго, али нису искоришћене шансе за повратак у меч. Имали су црвено-бели два седмерца и зицер у тренуцима када су минус противника свели на један гол, али нису били прецизни Кнежевић и Матичић. Више од тога брине степен повреде капитена, пивота Немање Вучићевића. За Црвену звезду Грундфос дебитовао је млади голман и изданак школе, Алекса Богуновић.

Звезда је имала почетних 1:2, али је Мокра Гора креирала серију 7:0, што је потпуно неутралисало црвено-беле. Слично као и у мечу против Железничара, Звезда је била у контраритму чиме је додатно отежавала себи ситуацију. После 11 минута без гола екипа Ратка Ђурковића је преко Кнежевића и Ђуровића стигла до првих голова и разлике која је била на снази и на полувремену. Нови хендикеп по наш тим јесте повреда Немање Вучићевића, који није могао да настави сусрет, па је сав терет остао на Ђорђу Мајесу. Имала је Мокра Гора +6 у два наврата, али су црвено-бели успевали да се врате на минус од четири гола, захваљујући и Јанку Гемаљевићу, који је зауставио седмерац Радичевића у последњем минуту, 14:10.

И поред резултатског минуса и повреде Вучићевића, Звезда је храбро кренула у другом полувремену. Гемаљевић је наставио у добром ритму, Шљукић покренуо серију, коју су головима у контри наставили Благојевић и Ђуровић, што је Златка Петронијевића натерало на тајм-аут после пет минута игре, (15:14). Гол за гол до 41.минута када је Матичић у два наврата изједначио, затим и Шљукић, али је Травар враћао Мокру Гору на +2, (22:20). У тим тренуцима Звезда је дозволила себи луксуз који није смела, промашила је два седмерца, прво Кнежевић затим и Матичић, који није успео ни у контри да савлада Стефана Арђелана, који је израстао у играча утакмице. Ратко Ђурковић је пружио прилику на голу дебитанту, Алекси Богуновићу, који је одбранио седмерац Травару. Шљукић и Ђуровић су смањили на 24:23 у 59.минусу, али је Станковић донео победу Мокрој Гори. Мајес није успео да погоди у последњим секундама, па је резултат остао 25:23.

Најефикаснији је био Мирко Ђуровић са 6 голова, Шљукић је постигао 4, колико и Матичић, Вучићевић три.

Нису успели црвено-бели да ураде велики део посла у Краљеву и умногоме олакшају наредни део плеј-аута. У следећем колу, Звезда гостује у Суботици, екипи Спартака, који има исти број бодова као и наш тим (8), али је због боље гол разлике први изнад црте.

МОКРА ГОРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 25:23 (14:10)
Краљево, хала: СЦ „Рибница“. Гледалаца: 100. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Искључења: Мокра Гора 8, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Мокра Гора 7(4), Црвена звезда 3(1).

МОКРА ГОРА: Орловић, Милић 3(1), Станковић 3, Л.Алексић, Травар 8, Арђелан, В.Божовић, Н.Алексић 2, Симовић, Пановски 4(3), М.Божовић, Антић 1, Јовановић, Ђукић, Радичевић. Тренер: Златко Петронијевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 6, Стојановић, Јевтовић 3, Јовић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 4, Благојевић 1, Алавања, Богуновић, Лаковић, Вучићевић 3, Шљукић 4, Милошевић, Кнежевић 2. Тренер: Ратко Ђурковић

Претходни текстСисак славио, Звезда и даље на корак од полуфинала
Следећи текстЦрвена звезда првак Балкана!