Звездин „тобоган“ и важна победа над Басконијом

85

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Басконију 86-83 (13-26, 28-15, 14-15, 31-27), у мечу 28. кола Евролиге.

Црвено бели су кроз велику борбу и бучну подршку у правом „тобогану“ и утакмици у којој су губили са 16 поена разлике почетком друге деонице, успели да дођу до изузетно важне победе и тако се реванширају Басконији за убедљив пораз из првог дела сезоне.

Након лошег старта и заостатка од чак 13-26, на крају ће се испоставити да је одлично одиграна друга четвртина у којој су црвено бели ухватили прикључак након великог минуса, увелико одлучила победника овог меча.

У трећој деоници виђена је „клацкалица“ и серије једног и другог тима, а када су црвено бели повели са 82-72 чинило се да су већ уписали бодове. Међутим, уследила је драматична завршница у којој је Костело „везао“ 6 поена, али су црвено бели захваљујући брзим прстима Добрића након два промашена пенала Волтерса поентирали преко Холинса и на крају осигурали изузетно важну победу!

У 11.победи Црвене звезде и другој узастопној, најефикаснији је био Лука Митровић са 18 поена и 5 скокова, Волтерс је уписао један мање, Холинс 12, а Калинић 11 уз 5 скокова.

У тиму Басконије истакли су се Фонтекио са 19, Болдвин са 18, Грејнџер са 15 и Костело са 14 поена.

После победе над Фенербахчеом, уписана је још једна важна победа,а већ наредног уторка у још једној заосталој утакмици црвено бели дочекују екипу Реала, а већ у четвртак и екипу Макабија у хали „Александар Николић“.

Евролига, 28. коло

Црвена звезда – Басконија 86-83 (13-26, 28-15, 14-15, 31-27)
Дворана: Александар Николић (Београд)
Судије: Луиђи Ламоника, Јанис Фуфис, Роберт Виклицки

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 17, Давидовац 5, Митровић 18, Лазић 3, Калинић 11, Добрић 7, Холинс 12, Симоновић, Ивановић 5, Вајт 8 (6ск), Кузмић.

Тренер Дејан Радоњић: „Лош почетак утакмице, били смо мекани, без енергије. Баш смо били лоши. После тога, одиграли смо потпуно другачије. Били смо много бољи у свим сегментима. У другом полувремену је било успона и падова. У неким периодима смо сјајни, у другом препуни грешака. На крају смо победили. Честитам мојим играчима. Мислим да смо одиграли тимски меч, да су сви дали допринос. Почели смо лоше, без енергије, али то је можда и нормално посебно за нас који смо ту уз екипу и знамо шта се све догађа и колико енергије се улаже”.

О учинку играча са клупе:

Било је битно јако да дођемо до модела да расподелимо минуте јер смо одиграли толико утакмица. Тражили смо једноставно начин да дођемо до боље игре”, додао је Радоњић који на крају није хтео да коментарише одлуку Евролиге да суспендује клубове из Русије.

Већ у уторак у Београд стиже екипа Реала, карте за ту утакмицу већ се налазе у продаји.

Претходни текстОд недеље замените ваучер за карту за Ренџерс
Следећи текстЦрвено-беле на завршном турниру Купа Милан Цига Васојевић