У сусрет противнику – Вождовац

38

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова гостују екипи Вождовца на “Крову” у оквиру 25. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели момци ће покушати да забележе још један тријумф у домаћем шампионату након што су у претходној рунди савладали вечитог ривала резултатом 2:0 головима Охи Омојуанфа и Александра Катаија.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 24 првенствене утакмице против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 20 сусрета, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута тријумфовали популарни „Змајеви“, уз гол разлику 52:16 у корист Звезде. Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0.

Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица. Од тога тријумфовали смо у пет, а савладани смо само једном, уз гол разлику 27:5. Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали на Маракани 1. децембра прошле године у оквиру заостале утакмице 10. кола Суперлиге Србије, а славио је наш тим минималним резултатом. Једини гол на мечу постигао је Мирко Иванић у 11. минуту сусрета.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на “Крову”, моћи ће директан пренос утакмице 25. кола, између Црвене звезде и Вождовца да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 15 часова, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да гледају меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 63 освојена бода, два мање од лидера табеле. Црвено-бели су славили на 20 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 54:14. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а након тога наш тим је био бољи од нишког Радничког у Купу Србије после извођења једанаестераца (3:2). Потом су изабраници Дејана Станковића тријумфовали над Пролетером на гостујућем терену са 2:1, а последњи дуел наш тим је одиграо против вечитог ривала где су црвено-бели момци приказали одличну игру у 166. дербију и славили резултатом 2:0 те су освојили три важна бода у трци за шампионску титулу.

Вождовац заузима осму позицију на табели у Суперлиги Србији и има укупно 30 прикупљених бодова, исто као и ТСЦ који заузима седмо место. Тријумфовали су на осам мечева, шест пута ремизирали, док су доживели десет пораза уз гол разлику 28:28. Од старта пролећног дела шампионата играчи које са клупе предводи Александар Линта су доживели два пораза, а једном одиграли нерешено. “Змајеви” су изгубили од Колубаре (1:0) и Радничког из Крагујевца (1:0), док су ремизирали против нишког Радничког (0:0).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Вождовца јесте центарфор Никола Вујновић са десет погодака, али се овај центарфор отиснуо на позајмицу са правом откупа у МСЛ лигу, тачније Спортниг Канзас Сити. Титула најбољег асистента припада левом бочном нападачу Александру Станисављевићу, а прати га Милош Пантовић, бивши омладинац Црвене звезде са четири. По три погока ове сезоне уписали су централни везни Иван Милосављевић и штопер Милош Миловић. Од стандарнијих фудбалера у саставу Вождовца треба напоменути повратника у српски фудбал Алена Машовића који је ове сезоне постигао два гола. Редован на терену је и Немања Милојевић син бившег тренера Црвене звезде Владана Милојевића, а треба поменути крилног нападача и интернационалца Гвинеје Секоу Кеиту. Од познатих лица у дресу Вождовца наступају и Стефан Хајдин некадашњи првотимац нашег тима, као и Марко Мијаиловић који је стасао у нашој Омладинској школи. На бековској позицији неприкосновен је репрезентативац Литваније Јустас Ласицкас, док је на голу чувар мреже двадесетпетогодишњи Милош Крунић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици између Црвене звезде и Вождовца биће Дејан Трифковић. Поред аут линија помагаће му Горан Бељин и Павле Пипер. У ВАР соби седеће Лазар Лукић и Бојан Бановић, делегат меча биће Раденко Стевовић, док је четврти арбитар Јован Шегрт.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-16:00 Нови Пазар – Раднички 1923 0:1
-18:00 Пролетер – Спартак 0:2

Среда:

-16:00 Металац – Раднички Ниш
-16:00 ТСЦ – Радник
-18:00 Чукарички – Напредак
-18:00 Колубара – Војводина

Четврак:

-17:05 Партизан – Младост

Претходни текстЗвездина пролећа – Освета Панатинаикосу и рођенданска победа против Реала
Следећи текстКарте за Глазгов преко Сервиса за чланство