Катаијев хет-трик у дербијима

47

Звездина ”десетка” – Александар Катаи је био стрелац другог поготка за црвено-беле у 166. вечитом дербију и победи нашег тима скором 2:0. Ово је био укупно четврти гол нашег крилног нападача у дербијима, а импозантну чињеницу представља податак да је дриблер из Србобрана постигао голове против нашег највећег ривала левом и десном ногом, као и главом из отворене игре, што је мало ком играчу Звезде кроз историју полазило за руком.

Катаијев првенац у вечитим дербијима десио се на Маракани 12. септембра 2015. године у победи нашег тима са 3:1. Препун стадион доживео је тада екстазу у 55. минуту меча када је играч за бројем десет у црвено-белом дресу унео лопту у средину терена, једним потезом избацио двојицу штопера вечитог ривала, а потом упутио оштар ударац левом ногом који је тада био незаустављив за противничког чувара мреже.

Наредни погодак против вечитог ривала повремени репрезентативац Србије је постигао на гостујућем терену и то главом и тада је показао да може да погоди мрежу и на тај начин. Родић је упутио добар центаршут у казнени простор, а Катаи се одлично кретао, на тај начин побегавши одбрани ривала, и потом је био највиши у шеснаестерцу те је главом сместио лопту у мрежу у самом финишу меча.

Звездин Магико је био стрелац и на последњем 166. вечитом дербију када је погодио десном ногом. Након продора Срнића, искористио је Катаи непажњу црно-белих, а потом снажно шутирао десном ногом и повисио предност нашег тима у 42. минуту сусрета. Овим учинком је Катаи један од ретких фудбалера који су носили црвено-бели дрес, а успели су да постигну гол левом и десном ногом, као и главом из отворене игре на вечитим дербијима.

Пре тога је наш крилни нападач био стрелац са беле тачке против вечитог ривала, одмах након повратка у Звезду, а тада је показао да може да преузме одговорност кад је најпотребније.

Претходни текстСрнић: Звездаши, видимо се на прослави рођендана!
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Првенац Ибрахима у Суперлиги