Срнић може све

84

Када гледате Славољуба Срнића на терену, утисак вам је да и када би добио задатак да буде голман – без поговора би узео рукавице, стао међу стативе и посао извршио онако поносно, звездашки, на најбољи могући начин. Није Срнић јуче био толико ван своје комфор зоне, играо је на позицији централног везног фудбалера, али је био међу запаженијима у победи над вечитим ривалом резултатом 2:0 и још једном доказао да је незамењиви војник нашег клуба.

Вратио се Срнић пре годину дана, након што је Станковић кроз тренинге имао прилику да се увери у приврженост рођеног Шапчанина ка свим обавезама које су постављене пред њега. Па чак и кад није био део такмичарске групе, већ одржавао форму са екипом, био је међу најборбенијима на терену. Није то ништа чудно, кад се узме у обзир да је Срнић стасао на теренима иза југа Маракане, где је већ у кадетима и омладинцима научио да се у Звезди памте само победе, а да звездаши највише цене оне најборбеније.

У претходних годину дана колико је Срнић по други пут у Црвеној звезди, наступао је на чак шест позиција – десни бек, леви бек, дефанзивни везни, централни везни, десно крило и лево крило. Поливалентност у правом смислу те речи, али је целокупни утисак да се момак који је у првом мандату као крилни нападач био круцијалан у многим головима, сада профилисао као централни везни фудбалер који покрива велику површину терена својим кретајнем и интелигенцијом када је у питању трчање. Интересантно је Срнића сада видети у другој улози у односу на ону кад је рушио Краснодар и Келн у претходном мандату.

Могло би се рећи да Срнићево бивствовање у стартној постави није изненађење, али је свакако доказ посвећености Дејана Станковића ка тактици, који је пронашао нову улогу за брзоногог фудбалера, а он му је то фантастичном партијом на 166. вечитом дербију вратио. Срнић је код оба поготка имао учешће, па је код првог гола упослио Родића после чијег центаршута је погодио Охи, а код другог је он упутио лопту која се одбила до Катаија.

Није било дилеме у стручном штабу око тога да ли ће Срнић продужити уговор током ове зиме. Већ је на конту од 169 одиграних утакмица, и у одабраној је групи фудбалера који су синоними за успехе нашег клуба.

Претходни текстБесплатно против Новог Пазара!
Следећи текстДерби и из угла статистике – Звездин!