Дерби и из угла статистике – Звездин!

53

Црвена звезда је славила у вечитом дербију резултатом 2:0, а осим што је супериорност на терену од стране изабраника Дејана Станковића виђена и голим оком, сви статистички парамтри подржавају чињеницу да је наш клуб био далеко бољи ривал и заслужено тријумфовао.

Захваљујући статистичкој платформи ИнСтат видимо да Црвена звезда има просечан индекс 269, а вечити ривал 218. Конкретнији су били фудбалери нашег тима у завршници па су упутили укупно 12 удараца и седам у оквир гола Партизана, док је ривал гађао седам пута укупно и само два пута у Борјана, који није имао много посла на дербију. Бољи су црвено-бели били и када је реч о дуелима па су освојили укупно 104 од 180, што је 57 посто, а када се узме у обзир да је наш вечити ривал чак 24 пута мање успео да изађе као победник из дуела, јасан је закључак да је овај сегмент игре направио велику разлику, поготово на средини терена. Одговорнијиа је била Црвена звезда и када је реч о одузетим лоптама, па је однос био 61 на спрам 55, а мање је и губила посед (74 на спрам 77 ривала). Интересантно је да је посед лопте био 50:50, а да је наш ривал имао за један посто успешнија додавања (76 посто).

Гледајући индивидуални учинак фудбалера Црвене звезде, према индексу су најзапаженији били: Катаи (309), Канга (303) и Ераковић (284). Највећи индекс у тиму ривала износио је 259, а чак десет наших фудбалера остварили су већи учинак од тог.

Када је реч о пас-игри, феноменални су били Срнић са 81 посто (25 од 31), као и Саного и Канга са идентичним учинком од 80 посто (33 од 41). Најчешће су напади нашег тима кретали из последње линије, где је предњачио Ераковић са 88 деловања у том сегменту, док су га пратили Пићини (78), Канга (74) и Саного (73). Катаи је имао два кључна, а Канга једно додавање. Управо је Габонац био и најсигурнија опција за саиграче када је реч о пасовима, па је прихватио 42 лопте, а прате га Иванић са 36 и Катаи са 31. Интересантно је да је Ераковић, упркос томе што је штопер, учествовао у чак пет акција у противничком шеснаестерцу, исто колико и Охи и за један мање од Катаија са шест. Неприкосновен је ипак Иванић са 10.

Агресивни су били таман колико треба фудбалери нашег тима. У дуел игри су најзапаженији били Пићини са 76 посто успешности (13 од 17) и Ераковић са 75 посто (15 од 20). Предњачили су њих двојица и када је реч о одузетим лоптама (Ераковић 11 и Пићини девет).

Претходни текстСрнић може све
Следећи текстЗвезда ТВ | Вече за памћење